Izvor: BSC HAPPY
07.07.2023 u 21:07
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Da li će kijevski režim NUKLEARNIM INCIDENTOM pokušati da zamaskira neuspeh na frontu!?

Otimaju mošti svetitelja i crkvenu imovinu

499. je dan specijalne vojne operacije u Ukrajini. O stanju na frontu, u večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“: dr Radovan Kalabić, istoriograf, prof. dr Branislav Ristivojević i Zoran Anđelković iz Centra za mir i toleranciju.

Zoran Anđelković ocenjuje da su sankcije pogodile najviše Evropu, a pre svega Nemačku.

Nemačka je u recesiji, objektivno. Svakoga dana imate na desetine kompanija koje propadaju, idu u stečaj u Nemačkoj“, kaže Anđelković i ističe da je standard pao drastično. Nemačka se razvijala na jeftinom gasu i gotovom proizvodu, koji su dobrim delom prodavali istočnoj Evropi i Rusiji, ocenjuje Anđelković, uz napomenu da se posledice osete i u Rusiji, ali ne u meri na koju su računali na Zapadu.

Radovan Kalabić  uporedio je odluku kijevskih vlasti, da mošti i crkvene predmete otmu od Ukrajinske pravoslavne crkve i predaju na „čuvanje“ u Francusku i Vatikan, sa suštinom krstaških ratova.

„Ono što se u istoriji naziva procesima dugog trajanja, ovde samo dobija završne i najžalosnije moguće scene. Ako se pitamo – zbog čega u Vatikan, moramo imati na umu istorijsku činjenicu da je već 11. marta 1922. godine, dan pre nego što će Sveta stolica priznati boljševičku vlast u Rusiji, potpisan memorandum između Vatikana i Lenjina. Taj memorandum je podrazumevao povlašćeni položaj Rimo-katoličke crkve i davanje velikih koncesija stotinama i stotinama jezuita, da dođu Rusiju u misionarski pohod, a zauzvrat su novoj boljševičkoj vlasti obezbeđena velika materijalna sredstva“, objašnjava Kalabić uz napomenu da je Staljin ukinuo taj memorandum 1929. godine.

Branislav Ristivojević ukazuje da ukrajinska vojska od početka sukoba, neuspehe na frontu pokušava da zamaskira. U tom smislu mogla bi da se iskoristi atomska centrala u Zaporožju, odnosno bilo kakva akcija u kojoj bi došlo do nesreće sa radioaktivnim materijalima. „Moja je procena da ćemo zanti da je definitvno propala ukrajinska kontraofanziva, kada se to desi“, upozorava Ristivojević.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Pregovori između Putina i Zelenskog su nemogući!

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Da li će kijevski režim NUKLEARNIM INCIDENTOM pokušati da zamaskira neuspeh na frontu!?”

  1. Боже смилуј Се на сав Православни Народ свој и подари Архитратиге и Анђеле Своје и снагу Духовну Руском народу Свом да вољом Твојом истреби зло у Свету и одбрани Твој народ грни.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter