Izvor: BSC HAPPY
06.07.2023 u 21:16
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Pregovori između Putina i Zelenskog su nemogući!

Zapad stalno provocira nuklearnu silu

498. dan je sukoba u Ukrajini. Moskva upozorava da će oštro reagovati na svaki napad na nuklearku Zaporožje. Na frontu su oborena dva ukrajinska SU25, a oslobođeno je 45 ruskih vojnika. O ovim i drugim temama u večerašnjoj emisiji Aktuelnosti na Happy televiziji razgovarali su urednica Sputnjika, Ljubinka Milinčić, pisac i publicista Ratko Dmitrović i novinar Dragan Vujičić.

Ljubinka Milinčić smatra da pregovori zavise od ishoda borbi na terenu.

„Ne znam da se ijedan rat završio dok neko nije pobedio i dok neko nije izgubio. Ako oni zamišljaju da za sto sednu Zelenski i Putin i nešto se dogovore – to je nemoguće. Da sednu Putin i Bajden ili neko ko bi bio na njegovom mestu, to ima smisla, ali ne može da bude tako brzo“, ocenjuje Ljubinka Milinčić i dodaje da treba imati u vidu da Zapad stalno provocira nukelarnu silu.

Ratko Dmitrović podseća da „igre“ oko nukelarne elektrane Zaporožje traju od početka sukoba.

„Mislim da je to suluda igra, jer tu nema dobitnika. Sećamo se šta je bilo sa velikim incidentom u Ukrajini od pre četrdesetak godina“, kaže Dmitrović i izražava nadu da do nuklearnog incidenta neće doći. Podseća i na reči ruskog opozicionara Mihaila Hordorkovskog, koji je izjavio da, ako u vezi sa upotrebom nuklearnog oružja postoji „crvena linija“ za Putina, onda je to u slučaju da ukrajinska vojska zauzme Krim.

Dragan Vujičić ukazao je na navode da je Ukrajina baš u Zaporožju razvijala nuklearni program.

Ono što plaši je to što je američka savezna agencija za praćenje nuklearnih materijala postavila senzore u Ukrajini, koji navodno treba da stave do znanja – ko je upotrebio nuklearno oružje u slučaju da do toga dođe, izjavio je Vujičić.

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter