Izvor: BSC Happy
05.07.2023 u 20:52
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „UKRAJINA je poligon gde se oružje testira bez duše, RUSI su uništili 50 ODSTO OBUČENIH VOJNIKA“

497. dan od početka specijalne vojne operacije. Kako je to Ukrajina postala poligon za testiranje zapadnog naoružanja? Rusko oružje već treću vojsku uništava na frontu, dok se ukrajinska groblja nenormalno pune. O ovim temama i stanju na frontu, u večerašnjoj emisiji "AKTUELNOSTI" sa: Žarko Pecić, pukovnik, Miroslav Španović, pukovnik i Aleksandar Pavić, politikolog.

Žarko Pecić kaže da su zapadna naoružanja u odnosu na ruska mnogo komplikovanija, ali ne i bolja

– Zapadni sistemi su mnogo komplikovani, mnogo je elektronike. Mi smo u JNA imali zapadne sisteme, imali smo i ruske. Zapadni su bili baš komplikovani. Slaba obuka i na kraju složenost samih sistema tehnike. Mislim, Zapad… oni iznose na snovu drona koliko je tenkova izgubljeno, radi se o stotinama tenkova, transporterima, haubicama, biće sve više i više, jednostavno to je tako i to će se i dalje dešavati. U toku ofanzive, Ukrajina uopšte nije imala odbranu od ruskih sistema. Trupna PVO koja prati ukrajinske jedinice je najviše dometa do 6 kilometara. Kornet je uništio tenk čak i na 8 kilometara daljine, a gađa precizno do 6 kilometara – istakao je Pecić.


Miroslav Španović je rekao da su zapadnjački tenkovi udobniji, ali to na ratištu ništa ne predstavlja

– Zapadni sistemi su daleko udobniji. M-64 Paton, udoban kao mercedes, ali kad kreneš malo više uzbrdo, on stane. T-34, T-55 su mnogo bolji. Ne treba da na ratištu vozilo ima klimu. U njih čak ugrađuju i neke vrste tvrde gume i rešavaju na razne načine, posebno protiv kumulativnih sredstava. Oni su ta sredstva uputili na Ukrajinu. Ukrajina je jedan veliki poligon. Ovo je izuzetno dobar poligon za testiranja opreme i gubitaka ljudstva. „Figaro“ je objavio da je od 50 posto obučenih vojnika već izginulo. Francuski instruktori su bili tu. Ukrajina je poligon, ne testira se samo zapadno i Rusi tu testiraju svoje naoružanje. Kako Rusija nije za 7 dana da pobedila Ukrajinu? To je nemoguće, to je bila zapadna propaganda. Testiranje bez duše. Ne, kako 40 zemalja Zapada nisu već pobedile Rusiju – smatra Španović.


Aleksandar Pavić kaže kako Zapad trenutno plaća cenu potcenjivanja Rusije

Oni su potcenili rusku vojsku, ušli su u rat kao guske u maglu. Potcenuju privredu, politički sistem i vojsku. Ne možeš da lažeš godinu i po dana; ‘Rusi samo što im nije nestalo municije, granata, raketa u rasulu, slab moral’, a oni napreduju. Razbijaju već treću vojsku u Ukrajini. Američka vojska i uopšte zapadna vojska nisu uopšte napavljene za ratovanje, one su ekspedicione sile koje su navikle da ratuju protiv drugorazrednih i trećerazednih zemalja. Nakon Drugog svetskog rata nisu dobili nijedan rat. Holivud je uradio sjajan posao da je američka vojska nepobediva. Ne bi dobili ni Drugi svetski rat bez Sovjetskog saveza. Mit o njihovoj vojnoj snazi je počeo da se raspršava devedesetih kod nas, meni je žao što to nismo uradili do kraja. Vidimo polako su ono što govore drugima, suočite se sa realnošću, e pa oni se sada suočavaju sa realnošću – istakao je Pavić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „UKRAJINA je poligon gde se oružje testira bez duše, RUSI su uništili 50 ODSTO OBUČENIH VOJNIKA“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter