Izvor: BSC Happy
11.07.2023 u 20:50
3

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „NATO izvodi princip „ANAKONDE“ – stvaranje što više NEPRIJATELJA PO OBODIMA RUSIJE“

Danas je 503. dan od početka specijalne vojne operacije. Srebrenica - nametnuti žig srpskom narodu i neusvajanje sramne rezolucije. Najveći neprijatelj Zapadu postalo je pravoslavlje. Nove scene ispred Kijevsko-pečerske lavre. Šojgu je saopštio da je od početka kontraofanzive Kijev izgubio 26.000 vojnika. O ovim temama i stanju na frontu, u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti". Naši gosti su: prof. dr Vinko Pandurević, general, Sreten Egerić, pukovnik i Dragoslav Bokan, Institut za nacionalnu strategiju.

Dragoslav Bokan kaže da je pravoslavlje najveći neprijatelj Zapada

Svest o tome imaju naši protivnici sa Zapada kada su postavili svog patrijarha u Istanbul, vašingtonski patrijarh Vartolomej. On sve vreme gura te američke geopolitičke interese i dogovara se sa Amerikancima. Na žalost, dešavanja u Ukrajini nisu počela specijalnom vojnom operacijom, već osnivanjem pravoslavne crkve Ukrajine, kada je prvi orden te parasinagoge dobio čovek iz CIA-e,  koji je bio zadužen za kontakt sa jereticima. Neke grčke arhiepiskopije su pristale na to, veliki je pritisak od strane Carigrada. Mi smo se tu odbranili, nismo dopsutili da nas neko pomeri iz našeg stava kanonskog, jer je ta autonomna ukrajinska pravoslavna crkva imala sva prava i potpunu autonomiju. Živeli su autohtono i samostalno. Bilo je bitno da postanu neprijatelji Moskovske patrijaršije i da time ukrajinski neonacisti dobiju duhovnu podršku sa pravoslavne strane. Oni su svi grkokatolici, Jevereji, ateisti, pravoslavnih nema. Aktivan je ponovo Vartolomej… da uz pomoć palica, crvenih bereteki, noćnih hapšenja, da preotmu ono što je vekovima pripadalo pravoslavnom ukrajinskom narodu. Ona je sve samo ne crkva, samo ne pravoslavna – zaključuje Bokan.


Vinko Pandurević je objasnio princip „anakonde“ koji NATO primenjuje protiv Moskve

– Reč je o jednoj civilizacijskoj tranformaciji jednog dela ukrajinskog društva koje je u potrazi za novim identitetom. Oni koji ne veruju u Boga, u crkvu znaju koliki je njen uticaj sa sociološkog stanovištva i oni to eksploatišu i to čine. Sastanak u Viljnusu je suštini potvrda nove forma strateškog koncepta NATO. Oni su ovde završili operacionalizaciju. Suštinski, ona potvrđuje ono što je rečeno. Zahteva se od Rusije da se povuče iz Ukrajine, vraćanje teritorije pod suverenitet Ukrajine. Brine ih zbližavanje vojno između Belorusije i Rusije. Žele jasnu i transparentnu komunikaciju sa Rusijom. Brine ih podrška Kine Rusiji. Princip „anakonde“ – stvaranje što više neprijatelja po obodima Rusije – smatra Pandurević.


Sreten Egerić kaže da Poljaci žele da budu nova vodeća sila u Evropi

– „Ne biva uvek ono što neko traži“, rekao je Ivo Andrić. Poljska ima ambiciju da bude vodeća vojna sila u Evropi, a samim tim verovatno i politička. Ima ambiciju da okupi sve Baltičke zemlje, čak i zemlje „Višegradske četvorke“ i da ona diktira uslove i primirja i razdvajanja i na kraju rešavanja samog sukoba na prostoru Ukrajine između Rusije i Evrope. Poljaci su američki eksponenti i rade onako kako gazda kaže – rekao je Egerić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „NATO izvodi princip „ANAKONDE“ – stvaranje što više NEPRIJATELJA PO OBODIMA RUSIJE“”

  1. Uživam stalno u „Aktuelnostima“, posebice , jer je to jedan od rijetkih, možda i jedini tv kanal, u ovom dijelu Europe, koji realno apsolvira rusko ukrajinski sukob!
    Ipak, večeras, čini mi se, gdin. Bokan se malo razigrao, naročito izjednačavajuči rusku i srbsku (pravoslavnu) crkvu!
    Jer svatko od nas, koji je živio i radio u Rusiji, i prije, a i poslije devedesetih, odmah je uočio razliku između ruske pravoslavne crkve i srbskog („svetosavskog“) pravoslavlja! Prva nije (nikad ni bila) u funkciji državnoj i nacije, dok je ova druga stalno!
    Toliko sam bio oduševljen pristupom i propovijedima na ruskom pravoslavnom obredu, bez ikakovih političkih ili drugih konotacija, pa sam i pokojnom otcu, kao realni rimokatolik, redovito palio svijeću i molio se tamo.
    Otkud pravo Bokanu, srbskom pravoslavlju poništavati hrvatsko (Germogena ili Aleksandra svejedno), crnogorsko ili makedonsko pravoslavlje, kojem su korijeni još u Bizantu, te sve te vjeroispovijesti, kasnije i nacionalno, asimilirati?
    Ne postoji ekskluzivitet na pravoslavlje, na ovim, balkanskim prostorima, od Srba, kojeg, primjerice, u RH ili u BiH samo hrvatska podložnička vlast/politika propagira. Posebice za sve doseljene ovamo, ruske, ukrajinske, bjeloruske, makedonske ili grčke, a u novije vrijeme i s bliskog istoka pravoslavne vjernike, za koje je, posebice za drugu generaciju, pripadnost hrvatskom pravoslavlju jedini izbor.

    0
    0
    Odgovori
  2. Što se, pak Egerićevog čuđenja o Kupreškoj operaciji tiče, čini mi se kako je teško licemjerje optuživati RH za intervenciju u drugoj državi (u funkciji zaštite svojeg naroda), kad je, istodobno, to i Srbija radila, na Vukovaru i dalje, u međunarodno priznatoj Hrvatskoj!
    Uostalom, i Rusija vjerojatno ne bi ni pokrenula SVO, kao što i nije pokrenula u nekim drugim novim članicama NATOa, kad se ne bi radilo u njezinim sunarodnjacima u Donbasu i dalje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter