Izvor:
12.08.2023 u 21:19
2

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Rusija nije ekonomski posrnula, uprkos sankcijama i spremna je na svaki mogući scenario. SAGLASNI SAGOVORNICI EMISIJE

I DALJE MILIONSKI AUDITORIJUM“ AKTUELNOSTI SAMO NA HAPPY TV

Kakva  je ternutno situacija na frontu i o svim aktuelnim temama razgovarano je eksluzivno u emisiji aktulensti samo na Happy televiziji.

Gosti bili su Profesror Dr Slobodan Komazec, Prof dr Branimir Nestorović, i Dragan Stanojević.

Otvarajući emisiju Dragan Stanojević predsednik pokreta Rod komentarisao je najnoviji niz napada na Moskvu dronovima.

-Noćas je bilo najmanje 20 napada dronovima, kako na Krim tako i na rusku teritoriju. Takođ se govori o tome da su noćas radili sitemi S400, koji su zaštitili krimski most koji je ponovo pokašn da se napadne. Očigledno njima je potreban šum, takozvani informacioni šum da bi mogli da opravdaju sve ono što dobijaju sa zapada i naravno da bi Zelenski mogao da očuva svoju vlast. Na terenu je situacija ovako kada gledate i slušate ovog ruskog generala, veleik broj žrtava, posebno sa Ukrajinske strane, po nekim podacim ovih dana, on je se povećao zato što je iscrpljen taj resurs vojni , profesionalne vojske ideološki potkovane . Sada se u svim tim gradovim postoje skloništa iz Ruskog period u kojima se čuva naoružanje i koja se kako je Putin rekao „krcakju“. Na ratištu imamo situaciju da Ukrajinska vojska koristi ove star linkove kao ranije. To je no što mi govore ljudi koji su na terenu da su Recv ruski sistemi počeli da deluju i oni praktično fgase sve što je oko njih . To je ono što je mnogo olakšalo Ruskoj vojsci. Ovo što je reako ovo su ozblni napadi i jabih rekao ozbiljna ruska protivofanziva.

Kada je reč o početku pregovora i analziama da će pregovori otpočeti kada jedna od strana iscrpi resurse, prema profesoru Komazecu koji je odgovarajući na pitanje ko je bliži takvom scenariju odgovorio .

-Kada su krenuli sa ovom akcijom uvođenja sankcija i blokada evo jedanaesta po redu prema Rusiji, ja bih rekao ipak skup kriminogenih država, koje su mislile da će uvođenjem sankcija srušiti sistem ekonomski sistem Rusije njenih i drugih deviznih rezervi, očekivali su jedan opšti slom. Hipeinflacije, nezadovoljstva stanovništva , sa velikim padom proizvodnje sa topljenjem tih njihovih zlatnih rezervi, što bi dovelo do nezadovoljstva masa, koje bi se izlilo kao jedan potressocijalni na ulice. Uz ovaj niz dogadjaja sem 21 gde je imala minus dva i nesto posto .Rusija je imala priliv.Ove godine se očekuje rast 2,5 do 3 % . Ni jedna država u svetu to nebi izdržala to je jedna ogromna snaga, to su ogromni potencijali ove velike zemlje. Prema tome slomio se njih taj očekivani režirani na očekivanju da će slomiti politički Rusiju  da će pod kriljem pmoći moći da  očerupaju njene resurse. To im je bio cilj, ako mogu da se dočepaju bogatstva Rusije. Prema tome dosadašnji tok događaja pokazao je  kroz istoriju Rusija im je bila i ostala glavni motiv , nikad se nisu oderkli tog cilja, ako mogu da se dočepaju bogatstv Rusije. Razvoj događaja da na tom području sukoba intersa,na području sukoba armija  na području Ukrajine, Ukrajinska ekonomija je doživela totalni debakl. Mene čudi kako se ta država i danas drži.

Komazec dodaje da  Ako bi sutra Ukrajina izašla pomoću nekog mira iz rata bez obzira na upumpanih 150 milijardi, bila bi najsiromašnija zemlja u Evropi. I dug koji je pre rata iznosi 50 milijardi plus doniranih 150 Ukrajina nikada neće moći da vrati.

I onda dolazi u situaciju da mora, bukvalno je dovedena u tu situaciju, da preda svoje resurse, zapda praktički jurišom da postavi ekonomiju Ukrajine.

Po njemu najznačajnije sa ekonomskog aspekta je to što je Putin na početku rata odlučio da se svi resursi obračanavju u rubljama. To je takav veliki doprinos u odnosu na svetski monjetarni sistem naglasio je on.

Zapadni neokolnijalni sistem želi da zadrži dominaciju nad svestkim resursima.

Ruska dominacija je počela još odvano smatra dr Branimir Nestorović

-Radi se o tome da Amrikanci pokušavaju da ograniče rast Kine i Ruisj etrako što blokiraju pomorski saobraćaj . Kina i Rusija imaju i železnički koridor što je jako malo, oni pokušavaju da te luke blokiraju ustvari prkatično na razne načine, a ustvari kad pogledate te koridore Rusij već gdinama prave jednu flotu ledolomaca milim da ih ima 24 , i ako to pogledate vi imate jednu neverovatnu prednost taj put vodi isklučivo kroz ruske teritorijalne vode . I obilzak Srgej Šojgua je da se pogaže da Ruisj i tu ima snage. I tu na tom frontu Ono trenutno što je nevrovatno Poljska se neviđeno naoružava, oni imaju ambicija da budu najjača vojna sila u Evropi i poručuju ogromne količine naoružanja.

Zaključak sagovornika je da je bez obzira na pokušaje Rusija u pripravnosti i sprema se za sve moguće scenarije

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Rusija nije ekonomski posrnula, uprkos sankcijama i spremna je na svaki mogući scenario. SAGLASNI SAGOVORNICI EMISIJE”

  1. Bas fino sto je tu i gospodin Komazec jer je rat i u vezi ekonomije , naravno pored gospodina B. Dimitrijevica , ipak je to rat i to ne obican to je rat i u vezi morala (bila je divna profesorka sa fakulteta politickih nauka ) gospodja Mitrovic , kod vas u Aktuelnostima nema gosta od koga se cuje nesto a da to ne stoji, cista istina a
    i toliko toga se moze i nauciti pa i predvideti .
    Mnogo mi je zao sto jedan cenjeni i uceni gospodin , necu da mu navodim ime , u samom pocetku rata nije dobro procenio odnos Kine i Rusije, rekao je da ce Kina prevariti Ruse , kada sta bi savez sve cvrsci i cvrsci , prijateljstvo nikada u istoriji nije bilo bolje .

    3
    0
    Odgovori
  2. Još jedna izvrsna emisija, možda i najbolja u posljednje vrijeme, s puno novih momenata i činjenica.
    Iznenađenje je odlični dr. Komazec s nekim stvarima o kojima rijetko slušamo.
    Stanojević mi je posebno simpa, jer, naravno još bolje i dublje, kazuje i objašnjava odnose koji tamo vladaju, a koje sam i sam, u nešto manjoj mjeri, osjetio u dugogodišnjim boravcima u Ukrajini, Rusiji, Bjelorusiji, Kazahstanu.
    Nestorović praktičan i izravan.

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter