Izvor: BSC HAPPY
21.01.2023 u 22:48
0

ANĐELKOVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: „Soledar ne postoji u evropskim medijima kao njihova izgubljena tačka i to ne treba da nas čudi!“

U emisiji "AKTUELNOSTI" na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 332. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Najznačajnije vesti koje se tiču rusko-ukrajinskog sukoba jesu da je je sastanak ministara odbrane NATO u bazi Ramštajn protekao bez dogovora o slanju teškog naoružanja Ukrajini, dok ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski apeluje da mu ponestaje vreme.

U Varšavi su se danas odigrali protesti protiv učešća Poljaka u ratu u Ukrajini, a u Berlinu Nemci su protestovali protiv slanja teškog naoružanja Ukrajini.

Tim povodom gost emisije „Aktuelnosti“ bio je Zoran Anđelković- Centar za mir i toleranciju.

PETROVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: „Borelj je iracionalan i to govori jer iza njega stoji „duboka država““

Anđelković smatra da je Zapad izuzetno zainteresovan za produžetak sukoba u Ukrajini. On napominje da su to i prognoze mnogih svestkih analitičara.

-Značajan broj analitičara smatra da će čitava 2023. godina proteći u znaku sukoba na prostorima Ukrajine. Smatraju da dok Ukrajina ne pobedi rat se neće ni završiti.

Ukrajina navodno mora da vrati svoju izgubljenu teritoriju i to su ciljevi koje Zapad stavlja pred Ukrajinu, smatra Anđelković.

-Sve ono što je Amerika uložila u Avganistanu, vratila je u svoju vojnu industriju. Njihova vojna industrija je zainteresovana za rat. Američki analitičari kažu da su 2,5 milijarde potrošene na lobiranje za vojnu industriju SAD. Interes je da rat traje što duže. Ukrajinci nisu njihovi građani i niko ne vodi računa o žrtvama jer kovčezi ne dolaze u Vašington.

-Mnogo Ukrajinaca se naselilo u Rusiju. To su zvanični podaci- napominje Anđelković.

O „nepostojanju“ Soledara u vodećim svetskim medijima i o govoru Žozepa Borelja,  Anđelković kaže:

– Nažalost, rat je preterivanje, a medijska scena je ispred fronta. Ako tako posmataramo onda Soledar ne postoji u evropskim medijima kao tačka koja je izgubljena. Inače bi govor Borelja bio potpuno drugačiji. Ukrajinska snaga ne objavljuje koliki su njihovi gubici. Multiplikuju se gubici druge strane. To ne može dugo da traje. Ukrajina ima mnogo „trećepozivaca“ što znači da su nestali resursi u živoj sili. To je veliki problem za Ukrajinu!Tu je i veliki broj žrtava. Da ostavimo sa strane ratne izveštaje, objektivno kad se izgubi veliki grad, tu je gubitak barem od par hiljada ljudi. To je tako po prirodi stvari.

Anđelković smatra da rusko-ukrajisnki sukob svakako zauzima svetske mere i da smo mi svi već u svetskom ratu.

VUJIČIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: „Metastaziranje smrti i užasa u Ukrajini će se nastaviti i u 2023.godini“

– Na takvom skupu kao što je bio u Ramštajnu, nikada se ne prilča samo o isporuci teškog naoružanja. Može da dođe do Trećeg svetskog rata, ali mi smo već sada u svetskom ratu i tu nema dileme. Sve članice NATO-a su involvirane u ovom sukobu, a posebno sa naoružanjem koje su dali Ukrajini. To naoružanje nije džabe, to su ozbiljni krediti.

O protestima protiv isporuke teškog naoružanja u Nemačkoj, Anđelković kaže:

-Kada gledamo proteste, iznenađen sam što nije bilo većih protesta u Nemačkoj. Ona je ratovala u dva rata sa SSSR-om i prošla je katastrofalno. Nemci su platili ogromnu cenu, podeljena im je bila država.  Nadam se da će svest pojaviti kod nemačkog naroda.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter