Izvor: BSC Happy
13.06.2023 u 21:06
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Bilo ko da je bio u Srbiji tada, sličnu bi sudbinu imao kao Milošević“

O stanju na frontu i o svim najnovijim dešavanjima u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti", na 475. dan rata u Ukrajni.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ bili su: Dragan Krsmanović – pukovnik, Ljuban Karan – bivši oficir KOS i prof dr. Mitar Kovač – general.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „UKRAJINA je završila, SAD kaže da nema više municije“

Na samom početku emisjie pukovnik Krsmanović govorio je o spomeniku Slobodana Miloševića koji je stigao u Moskvu.

– Milošević pripada grupi kontaverznih ličnosti, mi imamo dosta razloga da budemo kritični kada je reč o tom periodu vlasti Slobodana Miloševića, ali što se tiče međunarodnih odnosa, on je u svakom slučaju pokušavao da uzbegne sukobe, uvek je pokušavao da se umanje štete svega toga, međutim našao se na pravcu delovanja zapadnih sila, taj neki diktat koji se u srpskom narodu uvek morao odbijati i koji je doveo do mnogo toga u prošlosti. Milošević je u tom spoljno političkom polju sigurno jedna pozitivna ličnost. Taj način na koji je on upozorio Rusiju, to je bilo značajno, međutim, mi smo isto svedoci da ni Rusija nije mogla odmah da prihvati te signale, pre svega zbog te neke svoje unutrašnje slabosti i da shavte da Zpada nikada ne menja svoje ciljeve. Oni su dugo mislili i verovali u to da će saradnjom ili čime god uspeti da ostvare dobru saradnju sa Zapadom, rekao je Krsmanović.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV O KONTRAOFANZIVI: Rusi će ih pustiti da malo napreduju, a onda će ih uhvatiti u klešta…

– Da bi Putin shvatio da od Zapada nema ništa pomogli su mu podaci koje su upravo naše službe imale u to vreme, nije Srbija zatečena, ona je pratila šta se dešava i ko misli da je Srbija mogla da spreči ratni sukob, to su velike zablude. Radilo se o tome da im je trebao rat, mi smo imali obaveštajce koji su bili prisutni tamo gde su se donosile odluke, oni su imali svakog dana izveštaj šta se dešava u komandama NATO pakta. Oni nisu prihvatili ništa što ide u krist miru, nego je pravljen takav projekat i takva ponuda Srbiji koju ne može da prihvati, osvrnuo se Karan na dešavanja koja su se desila 1999. godine, a potom o toj temi nastavio i general Kovač.

Bilo ko da je bio u Srbiji tada, sličnu bi sudbinu imao kao Slobodan Milošević, nisu oni njega napadali kao ličnost, nego su suštinski napadali Srbiju. Dok su razarali Jugoslaviju, razarali su i Sovjetski savez, to su nedovršeni procesi, kao što nije dovršen rat u bivšoj Jugoslaviji jer žele da nam otmu Kosovo po svaku cenu, tako nije ni dovršen ni sukob Zapada sa Rusijom, žele i njima da oduzmu sve ono što je vekovima pripadalo Rusiji, ništa u Ukrajini nije stvoreno posle carske Rusije. Tako gledam i na sličnosti sudbine Srbije i danas Rusije, kada se reši pitanje Ukrajine, verujem da ćemo i mi lakše rešiti pitanje Kosova i Metohije, zaključio je general Mitar.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter