Izvor: BSC Happy
06.11.2023 u 20:30
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Na sceni je globalni rat i obuhvatiće sve delove zemaljske kuge“

Informativna emisija „Aktuelnosti“ na Happy televiziji okupira čitav region svojim opsežnim analizama specijalne vojne operacije u Ukrajini, trenutno se u našoj emisiji govori i aktulenom sukobu između Izraela i Palestine.

Ove večeri o svim tim temama govorili su: Dragan Škobalj, Nebojša Kuzmanović i Vladimir Đukanović.

Danas je 31. dan rata u Izraelu.

– Nažalost imamo još jedan rat pored ovog rusko-ukrajinskog i sedmog oktobra videli smo kako funkcioniše teroristička organizacija, uradili su to što su uradili, postoji mnogi razlozi za to. Konkretni razlozi, po meni, su ti da je palestinsko pitanje bilo skrajnuto, mi smo decenijama bili u toj temi, denecijama smo bili u izraelsko-palestinskoj temi. Sedamdeset godina taj konflikt i problem Palestinske i Izraelske države ne može da se reši. Bilo je par pokušaja, imali smo prvu mutifadu, pa drugu i sada je nažalost počela treća, najsurovija, to je taj ustanak, palestinski ustanak. Uvek treba tražiti uzorak kako bi se objasnile posledice koje su se desile danas, naravno taj napad je isplaniran da bude šokantan, da bude teroristički da bi se jednostavno reputacija izraelske vojske urušila. Svaka velika vojna sila se u jednom trenutku uspava i Hamas je baš hteo to hteo da demonstrira, uradili su to na jedan necivilizovan, brutalan način. Nažalost kao i u svakom ratu, civili su ti koji su target, oni su ti na kojima se vojska sveti. Njima je prvi i osnovni cilj da se osvete Palestincima, ne samo Hamasu, rekao je Vladimir Đukanović.

Na pitanje kome je zapravo trebao taj 7. oktobar i zašto je Hamas izabrao baš taj datum, Nebojša Kuzmanović konstatuje da to nije želeo samo Hamas, već je to bilo potrebno narodu.

– Trebao je pre svega Palestincima, ne samo Hamasu, nego i njima kao narodu, jer taj problem je 70 godina pred nama i nije još uvek rešen, nije rešeno pitanje teritorije i naroda. Palestina naravno da ima pravo na državu i Ujedinjene nacije su je i proglasile, ali država nije zaživela u punom kapacitetu. Neki kažu i kada bi palestinska država zaživela, problem izraelske bezbednosti ne bi bio rešen ni jevrejskog naraoda, i to je definitivno ta stvar. Naravno, svako normalan je za poštovanje rezolucije UN i postojanje dve države (Izrael i Palestina) na tim prostorima, ali je problem što Palestinci smatraju da su Jevreji uljezi na tom prostoru od ’48 godine. Čim je proglašena država Izrael, izbio je rat, stvaranje dve države ne bi rešilo problem, jer Palestinci smatraju da je cela teritorija njihova, kazao je Kuzmanović.

Prof. dr Dragan Škobalj rekao je da je krajnje vreme da se definiše šta je uzrok problema, a ne da se svi se bave samo posledicama.

O uzrocima se ne zna mnogo, kad god je dolazilo do promene sistema, dolazilo je do rata, znači na sceni je globalni rat, to je gore i od svetskog rata, obuhvatiće sve delove zemaljske kuge. Pošto ovaj napad na Rusiju nije dao rezultat, bilo je potrebno krenuti na drugo žarište i pokrenuti ga. Veliki interesi su u pitanju, centri moći imaju svoje ciljeve, sada je broba za energente, za naftu i za gas. poručio je Škobalj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter