Izvor: BSC HAPPY
09.02.2023 u 21:42
0

NEBOJŠA PEROVIĆ ZA „AKTUELNOSTI“: „Za zločine na KiM niko nije odgovarao, deca i crkva su meta napada, i u prošlosti i danas“

U emisiji AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 351. dan rata u Ukrajini.

Naši sagovornici u emisji „Aktuelnosti“ na TV HAPPY koji su govorili o situaciji na Kosovu i Metohiji i pritiscima na Srbiju, bili su: prof. dr Srđan Perišić – profesor geopolitike, Nebojša Perović – advokat i Ljuban Karan – oficir KOS.

Na pitanje da li napadi na Kosovu i Metohiji predstavljaju udar na pravoslavnje i pravoslavnu veru, da li to možemo posmatrati kroz tu prizmu, Nebojša Perović rekao je sledeće.

– Mislim da može, imamo primer kada je bio progrom, rušenje crkava i svega našeg, a za sve to vreme međunarodne snage to posmatraju, onda pokušaj otimanja crkve i svega. Često smo svedoci da Albanske institucije govore kako naše pravoslavno nasleđe nije naše već „Kosovsko“, tako i sada imamo slučaj u Ukrajini, gde se Ruske pravoslavne crkve pale i otimaju, rekao je Perović.

Perović je istakao da napadi na Srbe na Kosvu i Metohiji traju godinama unazad i do dana današnjeg ne prestaju.

LJUBAN KARAN ZA „AKTUELNOSTI“: „Nemačka je bila uporna u tome da se problem na KiM reši silom, SAD su nametnule francusko-nemački plan“

Međunarodna zajednica od 1999. godine pa do dana današnjeg apslotuno nema rekciju, ili nekada blage rekacije , ali sve je to nebitno. Godinama unazad, a reč je o mnogo godina, traje konstantan napad na Srbe i srpski život. Pritisak na Srbe je ili da beže ili da prodaju imovinu, taj pritisak je bio i pre mnogo godina i danas. Komunisti su pričali kako na Kosovu i Metohiji živi samo 10 odsto Srba, čak se znači i sa brojkama manipulisalo. Crkva i deca su meta napada oduvek, zato to vidimo da se i danas dešava. Imamo napade na decu, imamo zabranu odlaska patrijarha Porfirija da na Božić ode na Kosovo i Metohiju, zabranjeno mu je da ode u svoju kuću. To su konstantni napadi. Prištinske televizije imaju čak kampanje, tj. emituju kampanje u kojima se apeluje da se ne koriste srpski proizvodi, kazao je gospodin Perović i dodao:

– Prvi teroristički napad od takozvane grupe OVK dogodio se jula 1993. godine kad su napali MUP Srbije, od tada pa sve do 1999. godine vršili su veliki broj napada, na kuće, ljude, civile. Tada je jedan broj njih lišen slobode i procesuiran, otišli su u zatvor, da bi onda nakon 5. oktobra sva ta lica bila oslobođena i raćena kući. Od 9. juna 1999. godine pa do danas dogodio se sjaset zločina i niko nikada nije odgovarao. Naši organi nažalost od 1999. godine nemaju mogućnost da to reše i sami na tj teritoriji prikupljaju dokaze, a takozvana Kosovska policija tek to ne želi i neće da uradi. Mnogo je tu zločina, imamo brutalan zločin napad na autobus pun Srba, ubijanje monaha i tako dalje, a počinioci i dalje nisu odgovarali, rekao je on.

Prof. dr Boris Bratina za „AKTUELNOSTI“: „Zlo je glupo, jer zlo veruje da je zlo za njega dobro!“

Perović je objasnio u kratkim crtama kako izgleda kada je Srbin primoran da proda svoju imovinu na Kosovu i Metohiji i preseli se.

– Kada čujemo priče da je neko prodao imovinu i preselio se, znate kako se to odigravalo. Imate ulicu koja je čisto srpska i oni bi našli neku najveću porodicu onda bi tu napadali decu, i posle toga bi došli sa cenom i ponudom da kupe tu kuću, i onda se ta kuća proda iz straha i čovek se preseli, a nikad nakon toga se ne otkrije ko je počinio napad.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter