Izvor: BSC HAPPY
09.02.2023 u 20:47
0

LJUBAN KARAN ZA „AKTUELNOSTI“: „Nemačka je bila uporna u tome da se problem na KiM reši silom, SAD su nametnule francusko-nemački plan“

U emisiji AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 351. dan rata u Ukrajini.

Naši sagovornici u emisji „Aktuelnosti“ na TV HAPPY koj su govorili o najnovijim dešavanjima u sukobima u Ukrajini bili su: prof. dr Srđan Perišić – profesor geopolitike, Nebojša Perović – advokat i Ljuban Karan – oficir KOS.

Oficir Ljuban Karan na samom početku emisije govorio je o pritiscima na Srbiju. Tačnije da li su pritisci na našu zemlju povezani sa sukobom u Ukrajini. Inače, ambasador Rusije u Beogradu, Bocan Harčenko izjavio je da će se pitanje Kosovo i Metohije rešiti nakon okončanja sukoba u Ukrajini.

– Ja mislim da je ovaj trenutak pažljivo odabran, ne samo zato što je njima Kosovo i Metohija trn u oko, već im je to tolika smetnja da bi hteli da to reše brzo i na silu. Ovaj trenutak su odabrali zato što Srbiju hoće da dovedu u  takvu situaciju da Srbija i Srbi izgube svaku nadu kad je reč o pomoći Rusije. I sad misle da je taj trenutak, jer misle da smo prepušteni sami sebi, da smo okruženi zemljama NATO pakta, da mogu da nam prirede stotinu nekih čuda, neke izolacije i šta sve ne. Oni smatraju da mi kao država sada moramo da pokleknemo. Ali to su im i sada, kao i uvek loše procene, to neće uspeti, rekao je oficir Karan.

General Vinko Pandurević za „AKTUELNOSTI“: „Bipolarni sistem je uspostavljen na osnovu ideoloških razlika, sukoba Zapada i sovjetskog socijalizma!“

On je ujedno i dodao da izbegavanje pregovora nikako nije pametan potez.

– Velika greška bi bila odbiti svaki dijalog, kao što to neki predlažu. Nastavak dijaloga je potpuno ispravan put. Francusko – Nemački plan je zato i napravljen, samo zato da ga Srbija odbije, kazao je on.

O Francusko – Nemačkom planu Ljuban Karan rekao je sledeće:

– U tim velikim igrama velikih sila ništa nije onako kako na prvu izgleda. Oni su taj plan krstili u Evropski, ali on to nije. Nemačka je bila uporna u tome da se problem na  Kosovu i Metohiji reši silom, i to nije nikakva tajna. Nemačka je insistirala da nam nametne rat preko Kurtija i njegove agresivne politike. Ovaj plan me podseća na startegiju koja je naručena da se napravi, istakao je oficir i dodao:

Vojislav Šešelj za „AKTUELNOSTI“: „Pobeda Rusije u Ukrajini predstavlja poraz celog Zapada!“

– Ovaj plan iako ga zovu Francusko – Nemački, njega su nametnule SAD. A za nas sada je dobor sve ono što nas ne vodi u direktan sukob. Ako su SAD te koje predlažu razgovore i pregovore, naravno da to treba prihvatiti. Mi nikome ne verujemo, jer smo mnogo puta bili prevareni i ko nam garantuje da se to i sada neće desiti. Njima je cilj da Kosovo i Metohija bude nezavisno, znači svim članicama koje nam nameću ovaj plan. Ali to ne znači da treba da srljamo u propast, već da pokušamo da rešimo probleme onako kako nama odgovara, zaljučio je oficir Karan.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter