Izvor: BSC HAPPY
09.02.2023 u 22:35
0

PROFESOR SRĐAN PERIŠIĆ ZA „AKTUELNOSTI“: „Od ruske pobede zavise sve druge srpske pobede na Balkanu“

U emisiji AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 351. dan rata u Ukrajini, između ostalog govorilo se i o aktulenoj temi, odnosno o situacji na Kosovu i Metohiji i konstantnim pritiscim na Srbe.

Naši sagovornici u emisji „Aktuelnosti“ na TV HAPPY koji su diskutovali o važnim i značajnim temama bili su: prof. dr Srđan Perišić – profesor geopolitike, Nebojša Perović – advokat i Ljuban Karan – oficir KOS.
Profesor dr Srđan Perišić na samom početku svog izlaganja komentarisao je moguće pregovore, na pitanje da li pregovori i razgovori znače direktno rešenje ili tu ne mora da stoji znak pitanja, on je rekao:
– Ne mora da stoji znak jednakosti, ali većina srpske elite je naivna i naivno posmatra Zapad. Zapad i sve velike sile vode se time da je sila moć. To su oluge koje je Zapad prigrlio. Naša elita mora da se oslobodi verovanja u Zapad. Zapad koristi silu. Zapad je mogao mnoge stvari da zaustavi, ali je on to samo pogoršavao. Zato njima Kosovo i Metohija znači efikasan metod kako Srbe rasparačati u više delova. Isto to se dešava i sa Rusijom, slične se stvari zapravo dešavaju, a to je zato što strateški umovi na Zapadu to tako određuju, rekao je on i dodao:
NEBOJŠA PEROVIĆ ZA „AKTUELNOSTI“: „Za zločine na KiM niko nije odgovarao, deca i crkva su meta napada, i u prošlosti i danas“
– Evropska unija nije samostalan subjekat, da jeste, ona ne bi učestvovala u sukobu protiv Rusije, sasvim bi drugačiju ulogu imala na Balkanu. Jasno je da je francusko – nemački plan zapravo američki plan koji je napisan Šolcom i Makronom, odnosn neka vrsta ultimatma, zaključio je profesor Perišić.
Na pitanje zašto je sada pokrenuta priča oko francusko – nemačkog plana, a ne recimo pre pet ili više godina, profesor je rekao da je to takođe povezano sa sukobom u Ukrajini, tom priliko istakao je sledeće:
– Zato što Zapad gubi rat protiv Rusije u Ukrajini, Srbija i Jugoslavija su bombardovane kada su SAD bile na vrhuncu moći, kada nije drugih sila bilo ni na vidiku. Nije bilo ni Kine, Rusije u tom pogledu, SAD su tada bile najmoćnije, ali se od 2008. godine to menja, menja se poredak, one više nisu super sila, već samo jedna od sila. Zato sada pošto gube rat, oni žele da reše situaciju koju nisu mogli svih ovih 30 godina. Srbija je ipak uspela da u nekim stvarima ne bude totalno poražena, i njima se to ne sviđa. Naš zadatak sda je da učestvujemo u razgovorima, znači postoji razlika, razgovori i pregovori, mi treba da razgovaram i odugovlačimo rešenje, zato što čekamo rezultate rata u Ukrajini. Od ruske pobede zavise sve druge srpske pobede na Balkanu. Znači, razgovori da, ali uz  odugovlačenje dok se ne formira novi geopolitički poredak koji počeo 2008. godine da se formira, a konačni njegov oblik saznaćemo posle rata, zaključio je on.

LJUBAN KARAN ZA „AKTUELNOSTI“: „Nemačka je bila uporna u tome da se problem na KiM reši silom, SAD su nametnule francusko-nemački plan“

Mi smo sazdani na Kosovu i Metohiji, sazdani kao nacija. Mi smo jedni od retkih u Evropi koji su među prvima formirali naciju, zato što smo je već imali kroz srednji vek, protonacija, upravo zbog svetosvskog zaveta. Ne postoji vlast u Beogradu koja će kada razgovara o Kosovu i Metohiji da izbegne susret sa istorijom. Narod koji izgubi istrijsku svest prestaje da postoji, poručo je na kraju profesor Srđan Perišić.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter