Izvor: BSC Happy-Alo
19.03.2024 u 09:49
0

ANĐELINA DŽOLI IZGUBILA NA SUDU: Višegodišnja borba sa Bred Pitom dobila epilog

Poslednjih meseci je tri puta pobedio na sudu.

Bred Pit i Anđelina Džoli dugo su se borili oko vinograda, a glumac je sada odneo pravnu pobedu.

Bred je želeo da preokrene prodaju udela u vinariji „Chateau Miraval“ Anđeline Džoli ruskom milijarderu Juriju Šefleru, zahvaljujući dokumentaciji koje su zaplenili sudski izvršitelji.

Izvor blizak Pitu rekao je:

– Postoji dug put u ovoj parnici, ali trenutno je sve igra u korist kod Breda. Poslednjih meseci, on je tri puta pobedio na sudu u tri različite jurisdikcije: Luksemburgu, Sjedinjenim Državama i sada Francuskoj. Od trenutka kada je počela ova neprijateljska ponuda za preuzimanje, jasno je stavio svima do znanja da neće biti ugnjetavan. Nastaviće da radi ono što je ispravno.

Prošlonedeljna presuda francuskog suda bila je u vezi sa racijom u vinariji u martu 2022. godine.

Službenici koji su imali naloge za pretres pokušali su da zaplene dokumente kompanije i IT materijal nakon što je Šefler pred privrednim sudijom podneo tvrdnje o malverzacijama i zloupotrebi imovine kompanije.

Francuski zakon dozvoljava preduzećima u parnicama da uđu u prostorije svojih protivnika i zaplene dokaze o sumnji na prevaru.

Ali sud je kasnije poništio tu odluku, što je značilo da je dosije ugovora, faktura i imejlova ostao zaključan i zapečaćen do žalbe Šeflera.

Apelacioni udski sud u Francuskoj je u četvrtak doneo novu presudu protiv Šelferove žalbe i uskratio njegovoj firmi „Nouvel“ pristup dokumentima.

Predsedavajući sudija Valeri Žerar presudio je da Nouvel nema pravni status da traži zaplenu dokumenata koje kontroliše SA Šato Miraval – francuska kompanija koju je osnovao Pit, a koja poseduje imanje od 1.300 jutara – jer je samo indirektni akcionar.

Šeflerovoj firmi je takođe naloženo da plati 20.000 evra (oko 21.000 dolara) sudskih troškova, a veruje se da će dokumenti sada biti vraćeni u sef Šatoa Miravala.

I, u novembru, sud u Luksemburgu privremeno je oduzeo neke od akcija tajkunu votke Šefleru, čime je Bred Pit postao većinski akcionar.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter