Izvor: happbsc
23.03.2024 u 20:18
0

DIRLJIVA PORUKA BRATA KEJT MIDLTON: Princezin brat objavio sliku iz detinjstva i ovo joj poručio

Džejms Midlton, brat princeze od Velsa Kejt Midton koja je objavila da se leči od raka, obavio je na svom instagram profilu zajedničku fotografiju iz detinjstva uz dirljivu poruku

Nakon što je objavila da ima rak, brat Kejt Midlton (42), Džejms oglasio se emotivnom objavom na Instagramu.

„Tokom svih ovih godina zajedno smo se ‘popeli na mnoge planine’. Kao porodica, i ovo ćemo prebroditi zajedno“, poručio je uz zajedničku fotografiju iz detinjstva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Middleton (@jmidy)

Džejms je šest godina mlađi od Kejt Midlton

Princeza od Velsa jedna je od stotina hiljada Britanaca kojima se svake godine dijagnostikuje kancer, piše Gardijan i donosi šta se do sada zna o bolesti Kejt Midlton.

U video poruci koju je objavila u petak uveče, princeza je rekla da kada je podvrgnuta  abdominalnoj operaciji u januaru, da se smatralo da njeno da stanje „nije bilo kancerogeno“.

Operacija, koja je obavljena u Londonu, bila je uspešna. Nakon 13 noći u bolnici, princeza je napustila kliniku 29. januara. „Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da je rak bio prisutan“, rekla je u petak.

Kakve su vrste testova obavljene?

Detalji o vrsti testa nisu otkriveni, ali dijagnostički testovi za rak mogu uključivati krvne pretrage, skeniranje i biopsije, navodi Gardijan u tekstu.

Biopsija je medicinska procedura koja podrazumeva uzimanje malo uzoraka kako bi se ispitali pod mikroskopom i kako bi se utvrdilo da li su prisutne abnormalne ćelije. Ketrin je rekla da su „testovi nakon operacije pokazali da je rak bio prisutan“.

U svojoj poruci, princeza je rekla da joj je medicinski tim savetovao da prođe kroz tretman preventivne hemoterapije.

Hemoterapija je tretman u kojem se koristi lek za ubijanje ćelija raka. Postoji mnogo različitih vrsta lekova za hemoterapiju, ali svi rade na sličan način. Oni zaustavljaju reprodukciju ćelija raka, odnosno sprečavaju ih da rastu i šire se u telu, navodi Gardijan.

Ketrin je rekla u petak da je „u ranim fazama“ lečenja.

Kada je počela sa lečenjem?

Gardijan saznaje da je Ketrin počela s hemoterapijom krajem februara.

Lečenje je još u ranim fazama i odluka o tome kada bi moglo biti završeno biće predmet odlučivanja i procene medicinskog saveta.

Podsetimo, prinneza je rekla da su poslednjih nekoliko meseci bili „neverovatno teški“ za nju i njenu porodicu, ali da je dobro raspoložena i usredsređena na oporavak.

„Dobro sam i svakim danom postajem jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da ozdravim – u svom umu, telu i duhu“, navela je.

Princeza je dodala da sa nestrpljenjem očekuje povratak na posao, ali da sada „mora da se usredsredi na potpuni oporavak“.

Da li će njenom dijagnozom biti podignuta svest u Britaniji o ovoj opakoj bolesti, pita Gardijan i navodi – da.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter