Izvor: Kurir.rs
05.08.2023 u 11:04
0

NAJAVIO OKUPLJANJE EKIPE: Lazar Ristovski snima DRUGI deo filma o KRALJU PETRU

Glumac Lazar Ristovski bio je gost Kulturnog leta u Smederevskoj Palanci, a brojna publika ponovo je mogla da vidi njegov film "Kralj Petar Prvi"

Uoči projekcije na Trgu heroja u Palanci glumac je najavio snimanje nastavka, koji bi obuhvatio period oporavka srpske vojske u Grčkoj i „hrabri juriš u otadžbinu“.

– Važna je decentralizacija kulture i održavanje letnjih festivala i smotri s kvalitetnim programom širom Srbije – rekao je Ristovski.

„Kralj Petar Prvi“ snimljen je 2018. godine, a zatim više puta prikazivan u bioskopskoj verziji i kao televizijska serija. Poseban kvalitet ovog filma, snimljenog prema romanu Milovana Vitezovića „Čarape kralja Petra“, jeste ravnoteža između biografskog predstavljanja omiljenog srpskog kralja i dramatičnih istorijskih okolnosti koje su pratile njegovu vladavinu.

U režiji Petra Ristovskog, ovo vreme smrti, a posebno srpska golgota, povlačenje vojske i naroda preko albanskih vrleti, umiranje od zime, gladi i bolesti, predstavljeno je uverljivo i autentično, bez patetike, čistim i jasnim filmskim rukopisom.

FILM: Istorijsku dramu „Kralj Petar Prvi“ za mesec dana gledalo više od 150.000 gledalaca!

Dramaturški dobro ukoponovan i odlično montiran, „Kralj Petar“ se svrstava u red retkih umetničkih dela posvećenih verovatno najvećem iskušenju pred kojim se našla Srbija u svojoj novijoj istoriji, a po snazi i poetici može biti upoređen samo s legendarnim „Maršem na Drinu“ Žike Mitrovića.

Ristovskog ćemo ove jeseni gledati u seriji „Tunel“, koja će premijerno biti prikazana na Dunav film festu u Smederevu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter