Izvor: Stil.kurir
04.01.2024 u 20:27
0

HIT INDIRE RADIĆ „ZMAJ“ KRIJE POTRESNU ŽIVOTNU PRIČU: Otkazali su venčanje jer se ona razbolela, dok je umirala napisala je pismo…

Indira Radić je srpska pevačica folk, etno, turbo-folk, pop-folk i pop muzike a 2000-tih je bila najpopularnija i najtiražnija pevačica u zemlji.

Pevačica Indira Radić rođena je 14. juna 1966. godine, u selu Dragalovci, nedaleko od Doboja, u Bosni.

Radić je hindu ime (čije je značenje sjajna, divna ili cvet cvetova) dobila u čast indijskoj premijerki Indiri Gandi, čijim je političkim angažmanom njen otac bio fasciniran.

INDIRA RADIĆ SE DUGO NIJE POJAVLJIVALA U JAVNOSTI: Svi komentarišu jednu stvar na NJOJ, a evo kako izgleda danas!

Punila diskoteke, a prošla kroz lični pakao

Njen život punio je stranice medija, njene pesme punile su klubove, a malo ko je znao da je estradna pevačica početkom 90-ih prošla kroz pravi pakao.

I danas je u medijima malo poznato da je Indira sina Severina rodila sa 25 godina, a identitet oca svoga deteta nikada nije otkrila.

Početkom devedesetih Indira se sa tek rođenim detetom, mužem i majkom seli iz Bosne u Srbiju, sklanjajući se od sukoba koji su se zahuktavali na tim prostorima.

Međutim, kada je Severin napunio četiri godine, njegov otac odlučuje da ga, bez Indirinog znanja, vrati u Bosnu.

Bez pitanja je odveo sina, koji je tek nakon suđenja vraćen majci. Severin se oženio 2014. godine, a Indira je sada i baka dvoje unučadi.

Bila je najpopularnija 2000-tih

Indira je bila najpopularnija i najtiražnija pevačica u zemlji 2004. i 2005. godine, kada je imala veoma posećene nastupe širom Balkana. Izdvajaju se i solistički koncerti u Zagrebu i Beogradu 1997. i 2004. godine, zatim dva koncerta u Sofiji, i veliki koncerti u Ohridu i Ljubljani. Godine 2005. dobila je Nagradu za najbolju pevačicu na Balkanu, na Danima estrade nagradu za hit godine (April).

Svoj prvi solistički album, Nagrada i kazna, snimila je 1992. godine upravo za produkcijsku kuću „Južni vetar”. Indira je za snimanje prve ploče izdvojila 20.000 maraka, ali nije mogla da je dobije budući da je u Jugoslaviji počeo rat te je koridor bio zatvoren.

Promenila je veru

Indira je dete iz bosanskog mešovitog braka i promenila je veru a ponosno ističe da je pravoslavka, povodom toga je snimila i pesmu “Srpkinja je mene majka rodila”.

Najtužnija pesma krije jezivu istinu

Hit Indire Radić “Zmaj“ krije potresnu životnu priču koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Naime, u dečko i devojka su se zavoleli u srednjoj školi, a nakon deset godina svoju ljubav su planirali da krunišu brakom. Međutim, devojka se razbolela, imala je rak pankreasa u poodmakloj fazi.

Otkazali su venčanje, a ona je u bolnici napisala pismo, upravo reči ove pesme i zamolila ga da pročita kada umre. On se iste noći napio, otvorio pismo, a ujutru kada je došao u bolnicu, ona je umrla.

Pismo je čuvao 15 godina, nakon čega ga je prodao Marini Tucaković, koja je najpre pesmu htela da namerni Svetlani Ražnatović. Međutim, pesmu je otpevala Indira, a upravo je ona postala njena lična karta.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter