Izvor: KURIR.RS
27.08.2023 u 17:22
0

KEJT NOSI ORIGINALAN DETALJ: Evo zašto se britanska kraljevska porodica okupila u Balmoralu

Britanska kraljevska porodica okupila se danas u crkvi u Balmoralu na prvom letnjem odmoru na kraljevskom imanju otkako je Elizabeta II tamo provela svoje poslednje dane, pre smrti osmog septembra prošle godine.

Okupljanje članova dvora desilo se u susret godišnjice smrti britanske vladarke koja je na tronu bila 70 godina. Među članovima je Kejt Midlton koja je zaintrigirala jednim detaljem.

Kralju Čarlsu III i kraljici Kamili pridružili su se njegov sin princ Vilijam i princeza od Velsa, na tradicionalnoj nedeljnoj crkvenoj službi. Paparaco fotografije dočarale su deo stajlinga Kejt Mildton- koja danas nosi najoriginalniji šešir koji je ikada ponela u javnosti.


Da li zbog uspomena na pokojnu kraljicu ili nečeg drugog, ali princ od Velsa bio je veoma tužan dok je kolima prilazio dvorcu u Balmoralu- ovo mesto u Škotskoj imalo je poseban značaj za njegovu baku.

Princa i princezu od Velsa pratio je osramoćeni princ Endrju, dok su vojvoda i vojvotkinja od Edinburga bili u pratnji princeze Rojal i i viceadmirala sir Tima Lorensa. Fotografi su zabeležili i dolazak Lejdi Suzan Hasi, koja je bila dvorska dama pokojne kraljice i jedna od njenih najbližih osoba na dvoru.

Ovo je prvo okupljanje članova brotanske kraljevske porodice na ovom mestu od smrti kraljice. Mnogi su prošle godine nakon vesti da se njeno zdravstveno stanje pogoršalo požurili na imanje, ali nažalosti nisu imali priliku da se oproste od Elizabete II.

Bakingemska palata najavila je da je Čarls II nameravao da godišnjcu smrti svoje majke provede u tišini razmišljajući o Balmoralu, ali i da će ugostiti porodicu i prijatelje. Iako je poznato da kralj i kraljica radije odsedaju u Birkholu, svojoj privatnoj kući na imanju u Aberdinširu, Čarls je promenio tradiciju kako bi odao počast Elizabeti II. U škotskoj rezidenciji ostaće tri nedelje, što znači da će biti tamo kada se narednog meseca bude obeležavao tužan datum. Kralj je juče prisustvovao predstavljanju nove boje Kraljevske garde.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter