Izvor: Tanjug
15.02.2022 u 17:19
0

Stefan Milenković nastupio na izložbi Ekspo u Dubaiju

 Violinista Stefan Milenković nastupio je danas ispred Paviljona Srbije na Svetskoj izložbi Ekspo u Dubaiju sa Gudačkom reprezentacijom mladih.

Posetioci izložbe Ekspo okupili su se oko paviljona Srbije, koji je urađen po građevinskim motivima Vinčanske kulture ,kada su začul i vrhunsku klasičnu muziku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Milenković se kratko obrartio okupljenima, pozdravio ih i zasvirao.

Nastup Stefana Milenkovića sa gudačima propraćjen je velikim aplauzom koji je trajao nekoliko minuta.

Gudačka reprezntacija svirala je i jutros, ali bez Milenkovića, na otvaranju svečanosti povodom proslave Dana državnosti Srbije na izložbi Ekspo u Dubaiju.

Milenković je tom prilikom rekao da reprezentaciju čine mladi iz raznih škola, kao i da većina od njih živi u Srbiji, ali da su se okupili specijalno za tu priliku, kao i da su imali samo pet proba, pošto nikada pre nisu svirali zajedno.

Milenković je rekao da to nije klasičan kamerni okrestar, pošto ima šest violina i po jednu violu, čelo i bas.

Orkestar je jutros izveo poslednji stav Svite koji je napisala Ana Krstajić specijalno za tu priliku, dok su večeras po lokalnom vremenu odsvirana sva tri stava Svite, koja je zasnovana na srpskim pesmama i igrama.

Srbija danas slavi Dan državnosti – Sretenje u spomen na početak Prvog srpskog ustanka 15. februara 1804. godine i čin proglašenja Sretenjskog Ustava Kneževine Srbije 15. februara 1835. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter