Izvor: index.rs.
17.10.2023 u 20:00
0

Od Bibera do Zakerberga: Poznate ličnosti prekinule ćutanje o ratu u Izraelu

Brojne svetske zvezde na društvenim mrežama osvrnule su se na rat u Izraelu. I dok su na samom početku sukoba mnoge od njih kritikovali su zbog ćutanja, nakon nekoliko dana i, čini se prema objavama, pomnog promišljanja, većina njih odlučila se oglasiti.

Među prvima su se oglasile Natali Portman, Gal Gadot, U2, Madonna i sestre Kardašijan, a popis je u posljednja 24 časa postao pozamašniji, piše portal

Dok su neki odmah stali uz Izrael, drugi su ipak poslali nešto umerenije poruke. Među njima je i Džastin Biber kojeg su Izraelci ponajviše prozivali zbog prvobitnog ćutanja.

instagram/prinscreen

„Istinski patim i zbog mojih izraelskih i zbog mojih palestinskih prijatelja. Prilično sam siguran da svi instinktivno prepoznajemo zlo kad ga vidimo. Čini mi se pogrešnim proglasiti zločincima sve Izraelce ili sve Palestince. Ne želim da biram strane ali želim da stanem uz porodice onih čiji su životi nasilno prekinuti“, poručio je Biber.

instgarma

Nakon toga, objavio je da se „moli za Izrael“.

Sličan, umereniji pristup odabrao je i glumac Dvejn Džonson.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dwayne Johnson (@therock)

„Srce mi je slomljeno, besan sam i muka mi je zbog brutalnih ubistava i otmica Jevreja kroz užasna delovanja terorističke organizacije Hamas. Sve veći gubitak nedužnih izraelskih i palestinskih života lomi srce dok ovaj rat eskalira do golemih razmera. Ne pretvaram se da znam sve o složenom sukobu na Bliskom istoku. To zahteva duboko razumevanje i poznavanje konteksta. Ono što znam je da teroristički akti puni mržnje poput ovih nikada nisu opravdani“, napisao je on na svom Instagramu.

„Osuđujem terorizam i u ovom razarajućem trenutku moje srce je uz sve nevine žrtve i porodice koje tuguju za svojim izgubljenim voljenima. Molim se za nevine živote“, zaključio je.

instagram/prinscreen

Oglasio se i Mark Zakerberg koji je postupke Hamasa okarakterisao kao „čisto zlo“.

„Teroristički napadi Hamasa su čisto zlo. Nema opravdanja za terorizam protiv nevinih ljudi. Kao rezultat toga nastala je razarajuća patnja. Moj fokus je na sigurnosti naših zaposlenih i njihovih porodica u Izraelu“, poručio je on.

Keti Peri podelila je na svom Instagramu objavu UNICEF-a.

„Više od svega deci Izraela i Palestine potrebno je trajno političko rešenje krize kako bi mogli da rastu u miru i slobodni od sene nasilja“, naglašava se u saopštenju.

Keti Peri podelila je na svom Instagramu objavu UNICEF-a.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

Zvezda Igre prestola Lina Hidi podelila je poruku koju je izvorno objavio autor Ben Šijan, a u kojoj stoji: „Ubijanje nevinih Palestinaca je užasno. Ubijanje nedužnih Izraelaca je užasno. Ako se ne osećate isto, mislim da biste trebalo da se zapitate zašto je tako.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena Headey (@iamlenaheadey)

Slavni Jevreji mole za pomoć

Brojne holivudske zvezde jevrejskih korena na društvenim mrežama mole za pomoć Izraelu.Među njima su Barbra Strajsend, Natali Portman i manekenka Bar Refaeli koja neumorno deli objave u vezi sa stanjem u Izraelu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter