Izvor: Kurir.rs
11.08.2023 u 11:14
0

ON JE TRAŽIO OD MERLINA DA NAPIŠE BEOGRAD ZA CECU: Volela je Haru, ali je uz njega bila očajna

Dino Merlin ekskluzivno je govorio za sprski medij i tom prilikom je otkrio kako je napisao pesmu „Beograd“ Svetlani Ceci Ražnatović, koja se već tri decenije smatra himnom srpske prestonice.

„NIKAD NISAM VREĐAO SRBE“: Dino Merlin o predstojećim koncertima, PETICIJI protiv njega i POMIRENJU na BALKANU

– Pesma „Beograd“ je napisana za Cecu Veličković u Švicarskoj, u St. Galenu, jedne noći početkom ’91. godine, na molbu njenog tadašnjeg partnera Haruna Samardžića. Tada sam joj napisao tri pesme, među kojima je i pesma „Beograd“ – rekao je Dino.

O periodu kada je Ceca Ražnatović bila u Švajcarskoj pisali su tadašnji mediji.

U arhivi smo pronašli još i članak objavljen u listu Sabor 21. oktobra 1991. pod naslovom „Jadi Cece Ražnatović: Otac je kriv za sve“, u kojem autor Ekrem Milić piše kako su svi kivni na mladu zvezdu, i ugostitelji, i publika, i novinari, zbog neprofesionalnog ponašanja. Jednostavno, kako je naveo novinar, Veličkovićeva se nije pojavljivala u zakazano vreme na nastupima i intervjuima, a za to je krivac bio njen otac Slobodan Veličković, koji joj je tada bio menadžer.

– Zvuči neverovatno, ali je istinito. Iako peva više od tri godine, tek pre nekoliko meseci u Visokom Ceca Veličković je primila na ruke zarađeni honorar. Brojeći 40 milijardi starih dinara prozborila je: „Prvi put u životu da izbrojim svoj zarađeni novac i da znam koliki mi je honorar. Ćale o svemu brine. Niko ne zna istinu o mom životu. Moj otac je jako strog. Volim ga, ali ovako više ne može. On i mama mene ne shvataju. Žele da upravljaju mnome kao devojčicom od 10 godina. Punoletna sam devojka, sposobna da organizujem život i karijeru kako meni odgovara“ – piše u tom tekstu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter