Izvor: BSC Happy/Kurir
31.07.2023 u 21:42
0

ČETIRI PREMIJERE NA LETNJOJ SCENI: Beogradsko dramsko pozorište svake subote do kraja avgusta igra novi komad

Tokom avgusta Beogradsko dramsko pozorište će na letnjoj sceni imati četiri premijerna izvođenja predstava. Svake subote publika će moći da uživa u novim komadima mladih umetnika u okviru projekata „Novi glasovi“.

Prvi u nizu je „U se i poda se“ Gorana Starčevića, čija je premijera zakazana za 5. avgust. Predstava donosi zanimljivu priču o lažnom vojnom invalidu Momiru Karapandžiću, veteranu s Kosova i Metohije, koga ucenjuje anonimni prijatelj iz rata. Kako bi zadržao svoj status, Momir ne bira sredstva, ali mu to ne uspeva. U komadu igraju Marko Pavlović, Vukašin Jovanović, Mina Obradović, Ognjen Malušić, Andrijana Đorđević i drugi.

Već sledeće subote, 12. avgusta, premijerno će biti izveden komad „Tiho, tiše“ Ane Janković, koji obrađuje teme silovanja, patrijarhata i položaja žena u društvu iz vizure srednjoškolaca. U komadu igraju Aleksandra Arizanović, Jana Milosavljević, Anja Ćurčić, Veljko Stevanović, Čubrilo Čupić i Nikola Đorđević.

Treće subote u mesecu, 19. avgusta, premijerno će biti izvedena predstava „Prozor“ Nikole Bundala, u kojoj glavne uloge tumače Aleksandar Jovanović, Nevena Kočović, Stefan Starčević, Marta Bogosavljević i Dragi Petrović. Ulazeći u isprepletane živote i odnose petoro mladih, komad istražuje gde se među decom koja tek ulaze u svet odraslih rađa klica nasilja i tame, kako se ona hrani, a kako se protiv nje bori. Na pragu nove životne faze junaci ove drame su rastrzani između traženja sopstvenog identiteta i onoga što se od njih očekuje.

Komad „Ibzenove aveti“ Mine Milošević biće premijerno izveden poslednje subote, 26. avgusta. Predstava je nastala izborom iz stvaralaštva i života Henrika Ibzena, a glavni junak je upravo pisac, koji je suviše zauzet bavljenjem sobom i takmičenjem sa kolegom Avgustom Strindbergom. Predstava iz feminističke perspektive kritički preispituje rad i život ovog pisca, koji se smatra jednim od prvih feminista. Pored dramskih scena, komad se sastoji od brojnih kratkih eksperimentalnih filmova i video-radova, plesnih performansa i muzičkih deonica. Uloge su poverene Milanu Zariću, Srđanu Markoviću, Lani Migrić, Jani Milosavljević, Anici Petrović, Milici Stefanović i Marku Todoroviću.

Sva izvođenja na letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta počeće u 20.30 časova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter