Izvor: Kurir.rs/Stil
17.09.2023 u 08:26
0

PREKRSTILA SE TRI PUTA I UMRLA: Čitavog života ju je bolelo što se nije ostvarila u ulozi MAJKE

Glumica Branka Veselinović u februaru 2023. preminula je u 105. godini života, a gotovo 4 decenije volela je Mladena Mlađu Veselinovića, glumca i prevodioca koji je preminuo 2012. godine.

PREMINULA U 105. GODINI BRANKA VESELINOVIĆ: Tokom svoje karijere glumila je u više od 100 predstava

Branka i Mlađa nisu imali dece, a iako je patila što nemaju potomstvo, glumica nikad nije ni pomislila da se rastane od supruga.

„Nisam bila te sreće da imam decu. Bila sam zdrava, a nemam dece. Bolelo me je to. Sve sam pokušala, ali nije moglo. Profesor kod koga smo Mlađa i ja išli govorio mi je: ‘Možda sa drugim čovekom možeš da imaš dete’. Nisam htela. Rekla sam mu: ‘Profesore, mi se volimo’, pričala je Branka jednom prilikom. Otkako je izgubila supruga, pa sve do svoje smrti, nije prošao dan da glumica nije pomislila na njega.

„Eh moj Mlađa, moja velika ljubav. Koliko je bio divan čovek. Otišao mi je zauvek. Imala sam veliku ljubav u mom Mlađi. Bili smo zajedno skoro 40 godina. On je i dalje u mom srcu. Nedostaje mi mnogo“, govorila je.

Srce najstarije srpske glumice prestalo je da kuca 8. februara, a iako je slutila da joj se bliži kraj, Branka je imala veliku želju da poživi još nekoliko meseci.

„Iako je bila svesna do poslednjeg trenutka i spremna za nebesko putovanje, Brankina želja je bila da ostane živa bar do Vaskrsa. Te večeri se tri puta prekrstila i pomolila Gospodu da je još malo ostavi u njenoj kući. Prekjuče je u ranim jutarnjim časovima njeno srce prestalo da kuca, a zatekla ju je u spavaćoj sobi Zorica Pavlović, gerontodomaćica, sa kojom je imala veoma blizak prijateljski odnos“.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter