Izvor: telegraf
29.10.2023 u 07:13
0

UMRO POZNATI GLUMAC METJU PERI: „ČENDLER“iz prijatelja se udavio u svojoj kući

Nezvanično, nađen je u hidromasažnoj kadi u njegovom domu u Los Anđelesu

Metju Peri (54), američki glumac čuven po ulozi Čendlera Binga u globalno popularnoj seriji „Prijatelji“, pronađen je mrtav u svojoj kući u Los Anđelesu, pišu američki mediji.

OZBILJNI HONORARI: Koliko nastupe na svadbama naplaćuju Severina, Lepa Brena, Ceca?

„Jako smo potreseni zbog smrti našeg dragog prijatelja Metjua Perija. On je bio neverovatno talentovan glumac. Uticaj njegovog komičarskog genija osetio se širom sveta, a njegova zaostavština živeće u srcima mnogih. Ovo je dan u kojima su nam slomljena srca. Šaljemo ljubav njegovoj porodici, voljenima, i njegovim fanovima“, saopšteno je iz kompanije Warner Bros. Television, koja je producirala „Prijatelje“.

Prema pisanju Los Anđeles Tajmsa, koji je prvi objavio priču, Peri se, po svemu sudeći, udavio u svojoj kadi. Policija je stigla u dom glumca u 4 popodne po lokalnom vremenu, i zatekla telo glumca. Nema naznaka da je reč o nasilnoj smrti, istraga je u toku, i zasad nije izdato zvanično saopštenje o uzroku smrti.

Izvori iz policije rekli su za Los Anđeles Tajms da je Perija pronašla ekipa Hitne pomoći – bio je bez svesti u hidromasažnoj kadi u njegovom domu u Los Anđelesu. Pokušaji reanimacije nisu bili uspešni.

Njegovi publicisti nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar. Na molbu AP-a da potvrdi da je policija izašla na lice mesta na kućnu adresu Perija, odgovoreno je da su otišli tamo „zbog istrage smrti muškarca u 50-im godinama”.

Portparol vatrogasaca Los Anđelesa rekao je za NBC da su prvi reagovali u kuću u Pacifik Palisejdsu na osnovu u 16:07 zbog o „hitne opasnosti od vode“ nepoznate vrste. Niko nije odveden u bolnicu, dodao je on.

Peri je bio najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u seriji „Prijatelji“, koja je trajala 10 sezona, od 1994. do 2004. godine. U toj seriji glumio je zajedno sa Dženifer Aniston, Kortni Koks, Metom Leblankom, Lisom Kudrou i Dejvidom Švimerom.

Serija je bila jedan od najvećih televizijskih hitova i dobila iznenađujuću popularnost među mlađim obožavaocima – poslednjih godina na servisima za striming.

9 miliona dolara potrošio da se „otrezni“

Peri se dugo borio sa zavisnošću od lekova, i više puta je boravio na klinikama za rehabilitaciju. U memoarima „Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar“, Peri je opisao kako je prošao kroz detoksikaciju 65 puta i potrošio oko devet miliona dolara u pokušajima da se otrezni.

Peri je imao i zdravstvene probleme, uključujući pucanje debelog creva 2018. godine zbog upotrebe droga, što je zahtevalo sedmočasovnu operaciju i upotrebu kese za kolostomiju mesecima nakon toga. Peri je posle ovoga napisao knjigu „Trebalo bi da budem mrtav“.

Tokom nedavnog televizijskog okupljanja „Prijatelja“, Peri je iznenadio kolege priznajući da je patio od ozbiljne anksioznosti „svake noći“ tokom snimanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter