Izvor: 24sata.hr
04.05.2023 u 09:35
0

Endi Marej je PREŽIVEO MASAKR U ŠKOLI: „Znali smo tog čoveka, išao je sa nama u DEČJI KLUB“

Endi Marej se tog 13. maja 1996. našao u školi

Endi Marej se tog 13. maja 1996. našao u školi, kada je ušao Tomas Hamilton i počeo da puca. Ubio je 16 dece od 5 i 6 godina i jednu učiteljicu.

Traumatično iskustvo je preživeo legendarni teniser Endi Marej (35), ali i njegov dve godine stariji brat Džejmi.

Naime, 9-godišnji Endi je tog 13. maja 1996. u Danblejnu hodao prema školskoj sportskoj dvorani, kada je 43-godišnji Tomas Hamilton ušao u školu naoružan s četiri pištolja i 700 komada municije i počeo da puca. Kada je ubio 16 dece u dobi od 5 i 6 godina i jednu učiteljicu, na kraju je presudio i sebi.

Britanski teniser dugo nije hteo da priča u javnosti o traumama iz detinjstva nakon preživljenog masakra u školi, ali je jednom prilikom otvorio dušu i prisetio se jednog od najvećih pokolja u istoriji Škotske.

„Tenis mi je u život toliko važan i zbog te traume iz Danblejna. Siguran sam da je svoj deci bilo teško, iz različitih razloga. Znali smo tog čoveka. Kada bismo išli u dečji klub, on je bio s nama u autobusu“ izjavio je teniser jednom prilikom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter