Izvor: net.hr
04.05.2023 u 11:14
1

Dubrovnik više nije NAJPOŽELJNIJA DESTINACIJA: Stranci hoće u drugi HRVATSKI GRAD VIDEO

Pre nego što umrete, morate ih posetiti...

Turisti su u doba pandemije, rata i klimatskih promena bili prisiljeni da menjaju svoje turističke destinacije pa su tako Pariz i Provansa zamenjeni Lionom i Kalabrijom.

Britanski Telegraph sastavio je listu turističkih destinacija koje želite da posetite pre nego što umrete.

Dubrovnik zamenio ovaj grad

S popisa najpoželjnijih turističkih destinacija uklonjen je najpopularniji grad u Hrvatskoj – Dubrovnik, a Telegraph preporučuje – Split. Za Dubrovnik su rekli da je 2011. privukao oko 600.000 posetilaca, a do 2019. je imao godišnje 1,5 miliona. Serija „Igra prestola“ je privukla većinu turista jer se snimala među srednjovekovnim zidinama grada.

Iako su na toj listi donedavno bili Egipat, Maču Piču, Sankt Peterburg, Route 66, vremena su se promenila. Neke destinacije su zbog pandemije, klimatske krize, rata i prekomernog turizma postale manje poželjne.

Telegraph piše da su takve brojke bile previše za grad čija je populacija 43.000 stanovnika. „Ako želite manju gužvu i da istražujete istoriju grada, severozapadno od Dubrovnika čeka vas Split. Pogled s terasa kafića puca na ostrvo Brač, a Dioklecijanova palata pamti rimskog cara koji je grad nazivao domom. Pritom nećete gledati gužve na svakom drugom uglu“, navodi Telegraph.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Dubrovnik više nije NAJPOŽELJNIJA DESTINACIJA: Stranci hoće u drugi HRVATSKI GRAD VIDEO”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter