Izvor: BLIC
19.04.2022 u 07:37
0

EVO KAKO GA JE DOBIO! Jedan od najvećih srpskih glumaca imao je ŽENSKI nadimak

Gestom, pomalo nespetnim držanjem i ležernim pokretima, često je senčio uloge finom ironijom

Petar Kralj je voleo da govori da na domaćoj glumačkoj sceni postoje tri musketara. Zoran Radmilović, Slobodan Aligrudić i čovek kog su svi upamtili po neobičnom nadimku za muškarca – Cica, iliti Slobodan Perović. Cica Perović je rođen je 6. maja 1926. u Kragujevcu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Filmsku karijeru započinje ulogom Marka u filmu “Njih dvojica“ iz 1955. Iste godine pojavljuje se i u filmu “Šolaja’. Pamtimo ga po ulogama i u ostvarenjima kao što su – „Povratak otpisanih“, „Paviljon 6“, „Zimovanje u Jakobsfeldu“, „Salaš u malom ritu“… Preminuo je neposredno pred svoj pedeset i drugi rođendan, 2. maja 1978. u Beogradu.

Nadimak Cica je dobio na jedan poprilično smešan način, ali odgovarajući njemu, s obzirom da ga pamtimo kao jednog zamišljenog i rasejanog čoveka, pa je tako na pitanje u jednom intervju odakle mu ženski nadimak odgovorio:

– Pa… Zato što teško pamtim imena i onda sam sve ljude svojevremeno zvao cico, cico, cico. I onda su mene zauzvrat krenuli da zovu Cica. Sad ja njih zovem Maco… (smeh) – ispričao je glumac.

I DANAS SE PAMTI SVADBA DARE BUBAMARE! Bile su mnoge poznate ličnosti, a ove detalje do sada niste znali

Kada su ga pitali šta je gluma, Cica Perović je odgovorio: „Gluma je jedno veliko ispovedanje“. Gestom, pomalo nespetnim držanjem i ležernim pokretima, često je senčio uloge finom ironijom, a nedorečenost u govoru koristio da likove od zbunjenosti i apsurda dovede do emotivnosti.

Naveo je u jednoj anketi šta ne voli: dosadu, primitivizam, formalnosti, težnju za meterijalnim dobrima. Voli bitnike, voli da bude veseo, voli što je glumac, voli putovanja, od glumačke ušteđevine, 1971. je obišao pet kontinenata, voli što mu ćerka nije impresionirana radom svoga oca, voli trenutke kada se spušta zavesa, voli aplauze, voli kafane.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter