Izvor:
27.12.2018 u 11:33
0

INTERVJU S VODITELJEM TELEVIZIJE HAPPY MARKOM DOLAŠEM: Multitalentovani glumac otkriva – blažen sam među ženama! (FOTO)

Blažen među ženama

Multitalentovani glumac i voditelj televizije Happy, Marko Dolaš, poznat je po uvek zanimljivim uključenjima u jutarnji program, po songovima koje je pevao u nekim od najpopularnijih crtanih filmova ali i po ulozi policajca Stojana u emisiji “Čađava mehana” o čijoj gledanosti govori da je otpočela svoju šestu sezonu jer i dalje privlači nove gledaoce ali i goste svojim vedrim duhom i gostoprimstvom.

Šta gledaoce očekuje u novoj sezoni “Čađave mehane”?

Očekuje ih, kao i uvek, mnogo iznenađenja. Naravno lepih iznenađenja. Uvek na snimanjima mi glumci iznenađujemo jedni druge, jer je snimanje ove emisije pre svega jedna avantura u kojoj jedino znamo kako počinjemo. Govorim pre svega o scenariju koji je izuzetan, ali nikada ne znamo gde i kako ćemo da završimo skeč jer imamo popriličnu slobodu improvizacije. (smeh)

Kako objašnjavaš toliki uspeh koji je ova emisija ostvarila kod gledalaca?

Verovatno se gledaocima i dopada upravo ta atmosfera i energija među glumcima koja se reflektuje na ekran. Takođe mislim da je to jedna prava, i pravilno dozirana kompilacija muzike i smeha koja je potrebna gledaocima da bi se opustili i oraspoložili. Kao prošarana slanina, malo mast malo meso. (smeh) Moguće da je to ključ uspeha ove emisije.

Znamo da pozajmljuješ svoj glas i likovima iz crtanih filmova ali pevaš i songove u okviru istih. Koliko je to blisko samoj glumi?

I to je faktički sastavni deo glumačkog posla. Jako volim da učestvujem u animaciji crtanih filmova. Taj posao vas jednim delom vraća u detinjstvo, a drugim delom je izuzetno odgovoran, jer sve to na kraju ipak gledaju deca, koja se u velikoj meri vaspitavaju kroz gledanje crtanih filmove koji su sastavni deo njihovog odrastanja. Svi se sećamo Duška Dugouška, Patka Dače i cele družine, kao i koliko su oni uticali na nas i razvoj naše ličnosti. Songovi takođe ostanu u onoj fioci sećanja iz detinjstva. Do sada sam otpevao songove za popularni crtani Maša i medved, kao i crtane Sofija I, Princeza i zmaj itd. U svemu tome nama glumcima mnogo znači kada snimamo sa nekim ko je iskusan u ovom poslu, a to je kod nas Zoran Stojić Stojke.

Oni koji su imali priliku da te čuju kažu da jako lepo sviraš gitaru. Da li imaš u planu da jednog dana i taj talenat iskoristiš u profesionalnom smislu?

Ako tako kažu gledaoci slažem se jer je jedino njihov sud važan. Trenutno u određenom smislu u programu koristim i tu veštinu, ali ne maksimalno. Završio sam nižu muzičku školu za gitaru, jedan deo i u Moskvi, gde sam jedno vreme živeo. Takođe smo imali svi glumci predmet 'Tehnika glasa' tokom studija i ja sam ga jako voleo. Toj ljubavi je doprinela i tadašnja profesorka Marija Simonović koja je izuzetan pedagog i operski pevač koja mi je otkrila nove dimenzije kada je u pitanju pevanje. Za sada ne razmišljam intenzivno o bavljenju pevanjem, ali ukoliko se ukaže prilika verovatno da je ne bih odbio.

Da li uz sve ove obaveze stižeš da se posvetiš i pozorištu?

Trenutno igram u predstavi “Balkanski seks i grad” sa svoje dve divne koleginice Jovanom Jelovac Cavnić i Katarinom Koršom, kao jedini blažen među ženama, i zaista uživamo u zajedničkom radu. Trenutno nastupamo uglavnom po Hrvatskoj i od skora u Sloveniji. Nadam se da ćemo uskoro krenuti još više ka zapadu ali i istoku. Dakle Evroazija. (smeh) U Srbiji ćemo predstavu igrati u martu u Akademiji 28. Producent predstave je poznati tekstopisac, muzičar i scenarista Stanko Holcer.

Šta je po tebi najlepši način da provedeš novogodišnje praznike?

Pa najbolji način je da provedeš praznike sa nekim ko ti prija u svakom smislu. Da li to bilo tokom izlaska, putovanja ili u postelji to je manje važno.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter