Izvor:
19.04.2019 u 08:48
0

Još jedan holivudski dobrotvor: Leonardo DiKaprio u tajnosti donirao 100 miliona dolara u OVE svrhe!

Poznato je da je Leonardo DiKaprio strastveni zagovornik za pitanja životne sredine, i da pokazuje posvećenost očuvanju divljih životinja tokom svoje holivudske karijere. Međutim, čak i njegovi najverniji obožavatelji ne shvataju koliko je 44-godišnji glumac bio uticajan tokom godina.

Dobitnik nagrade "Zlatni Globus" osnovao je fondaciju Leonardo DiKaprio (LDF) 1998. godine. Dikaprio je tada imao samo 24 godine, ali je već pokazao duboku posvećenost zaštiti planete za buduće generacije. Tokom dve decenije od tada, DiKaprio je iskoristio svoju blistavu slavu i uspeh za najbolju moguću svrhu; podržavajući više od 200 projekata usmerenih na ekološka pitanja u celom svetu.

Obim dobrog rada Fondacije bio je vidljiv na proslavi 20. godišnjice, danu kada je i glumac proslavio 44. rođendan. Osim što je predstavio nekoliko vrednih nagrada, DiKaprio je najavio i neke posebne vesti – nova finansijska sredstva u iznosu od 11 miliona dolara u svakoj od šest programskih oblasti fondacije!

Ovaj značajan podstrek doveo je do ukupnog finansijskog uticaja fondacije na više od 100 miliona dolara, što je zapanjujuće dostignuće koje se ogleda u ambicioznom broju projekata koje podržava LDF. U saopštenju objavljenom na internet stranici fondacije, DiKaprio, koji je 2014. godine proglašen za Glasnika mira Ujedinjenih nacija, rekao je:

"Kada sam pre 20 godina osnovao LDF, to sam napravio na temelju jednostavne ideje da možemo napraviti stvarnu razliku tako što ćemo direktno finansirati neke od najučinkovitijih ekoloških projekata – bilo da se radi o pojedincima, pokretima na lokalnom nivou ili velikim neprofitnim organizacijama, hteli smo da se fokusiramo na dobijanje kritičnih sredstava za one koji bi mogli imati najveći uticaj!

"Izuzetno smo ponosni što slavimo 20 godina postojanja ove organizacije. Od 1998. godine podržali smo više od 200 projekata na svim kontinentima i u svakom okeanu od očuvanja staništa i vrsta, obnovljivih izvora energije, klimatskih promena, prava autohtonog stanovništva i još mnogo toga. Zadovoljstvo mi je da objavim 11 miliona dolara za nove projekte na šest programskih područja, čime ukupni finansijski uticaj LDF-a iznosi više od 100 miliona dolara!"

Happytv.tv / Stil
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter