Izvor: jutarnji.hr
10.05.2023 u 17:04
0

Oglasio se TABLOID koji je HAKOVAO TELEFON princu: „Hari ima pravo“

Britanski tabloid izvinio se princu Hariju

Britanski tabloid izvinio se princu Hariju zbog nezakonitog prikupljanja informacija o njemu na početku suđenja u sredu protiv izdavača optuženog za navodno prisluškivanje, a u procesu bi mogao da svedoči i sam princ.

Hari (38) i oko 100 slavnih osoba, uključujući glumce, sportske zvezde, pevače i TV osobe, tužili su izdavača Mirror Group Newspapers da je privatne informacije prikupljao široko rasprostranjenim hakovanjem telefona, obmanom i drugim nezakonitim sredstvima između 1991. i 2011.

Tužioci kažu da se nezakonito postupanje novina Daily Mirror, Sunday Mirror i Sunday People dogodilo uz puno znanje viših rukovoditelja koji to nisu uspeli da zaustave i aktivno su sve prikrivali.

MGN osporava optužbe, tvrdeći da su neke tvrdnje iznesene prekasno i da nema dokaza da je Hari bio žrtva hakovanja. Negira se da su osobe na položajima znale za nezakonita dela.

Međutim, dokumenti upućeni Visokom sudu u Londonu otkrivaju da je MGN jednom prilikom priznao da je privatni istražitelj bio angažovan da nezakonito prikupi dokaze o njemu u noćnom klubu 2004., rekavši da se „bezrezervno izvinjava i prihvata da (Hari) ima pravo na odgovarajuću naknadu“.

Hari, koji nije bio prisutan na početku saslušanja, trebalo bi lično da svedoči početkom juna, kao prvi britanski kraljevski član koji je to učinio od 19. veka prema lokalnim medijima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter