Izvor: ALO
06.04.2022 u 15:28
0

POTRESNE PORUKE KIDAJU DUŠU! Glumci se opraštaju od čuvenog reditelja (FOTO)

Mnogi su se od reditelja oprostili potresnim porukama na raznim društvenim mrežama

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istaknuti reditelj Dejan Mijač preminuo je juče u 87. godini života, a glumački svet i dalje je u šoku.

Naime, od čuvenog pozorišnog reditelja na društvenim mrežama, opraštaju se njegove kolege glumci i prijatelji.

Glumac Gordan Kičić podelio je na društvenoj mreži Instagram njegovu fotografiju, te se oprostio od njega potresnim rečima.

– Dragi profesore. Bilo je veliko zadovoljstvo i čast raditi i drugovati sa vama – napisao je on.

Glumica Jelena Đokić, podelila je fotografiju Dejana Mijača, na kojoj se vidi oreol oko njegove glave, a napisala je i kratku poruku.

 

 

– Dejan Mijač – napisala je ona.

Tihomira Stanića strašno je pogodila vest o Mijačevoj smrti, pa je istakao da njemu duguje to što je danas glumac.

– On me je primio na akademiju, niko drugi me ne bi ni primio. Sve što znam od njega sam naučio. Obeležio je moj život u značajnoj meri, ali ne samo moj, nego svi glimci sa kojima je radio, a radio je sa mnogima, sigurno životno i profesionalnu karijeru mogu da označe do tog trenutka rada sa njim i posle. On je uticao na mnoge i mnogi su posle profesionalnog susreta sa njim napravili sve najbolje od svojih karijera. Jesam bio u kontaktu sa njim. Sećam se poslednjeg susreta sa njim. Čuli smo se nedavno i dugo pričali, ali ne mogu da otkrivam zašto me je zvao. On je bio najznačajniji reditelj, kreator jednog paralelnog univerzuma – rekao je Tihomir Stanić.

Mirjana Karanović je na društvenim mrežama napisala:

– Dragi moj i naš, dobri, talentovani, mudri Dešo! U mom si srcu i u mojoj glavi dok sam živa! Hvala ti za svet! – napisala je ona.

Petar Benčina je na Instagramu naveo:- Dragi profesore, bila je ogromna privilegija i sreća raditi, probati i igrati sa vama! Najveći reditelj sa ovih prostora, Dejan Mijač! – napisao je glumac.

I Iskra Brajović se oglasila povodom njegove smrti.

 

 

– Kada sam bila devojčica, svoje pesme sam zapisivala u neke sveske kupusare, i tek ponekom ih pokazivala. Jedan od prvih iz te tajne družine bio je Dejan Mijač. A kada mu je tragično nastradala ćerka, mene desetogodišnjakinju je to toliko potreslo, ta zamisao da ostaneš bez deteta, da sam mu napisala pesmu, i dala tati da mu je preda. Sutradan je Dejan došao sa kompjuterom u naš dom. „Da ne pišem više na kojekakvim papirima, već da zbrajam stihove elektronski.“ Zavet da ću da nastavim da pišem i pored glume („gluma je za lenje“ govorio bi mi znajući moju nemirnu narav) sam održala. Svaki susret počeo bi pitanjem – Pišeš li još? Žao mi je, Dejane, što sad ne umem da sastavim pesmu, i što sa godinama reči beže od nas, a ne izlaze više iz srca na papir direktnom linijom. Vidimo se, jednog dana svakako. Do tad ću imati pravu pesmu za Tebe – napisala je Iskra.

Podsetimo, Dejan Mijač jedan je od najznačajnijih teatarskih reditelja kod nas, postigao je u karijeri gotovo sve. Iza Mijača su predstave koje su i danas u kolektivnom pamćenju, silna priznanja, a odškolovao je i generacije studenata. Mnogo je nagrada iza njega, toliko antologijskih predstava, od „Ženidbe i udadbe“, „Golubnjače“, „Pučine“, „Putujućeg pozorišta Šopalović“, do „Vase Železnove“ ili „Rodoljubaca“…

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter