Izvor:
02.12.2017 u 00:18
0

BATRINCI: Zaplenjeno 16,5 tona karamela!

Na graničnom prelazu Batrovci otkriven je tovar od preko 16,5 tona karamel bombona za koji se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

– Slučaj je otkriven oko podneva, kada je na prelaz pristigao kamion hrvatskih registarskih oznaka koji je iz Rijeke prevozio tovar pakistanskih karamel bombona za uvoznika iz Srbije. Kamion je izdvojen za detaljan pregled na osnovu analize rizika, a kako se u njemu nalazio tovar od preko 1.200 koleta robe, dopraćen je do magacina u Šidu radi detaljnog pregleda. Tokom kontrole utvrđeno je da se radi o tovaru u kome su se nalazile isključivo karamel bombone raznih ukusa, piše u saopštenju Uprave carina.

Iako nisu uočena neslaganja u vezi sa prijavljenom količinom ili vrstom robe, izražena je sumnja u pogledu originalnosti proizvoda.

– Poznato je da krivotvorene proizvode ne prati nikakva dokumentacija koja bi svedočila o njihovoj zdravstvenoj ispravnosti, zbog čega oni nisu bezbedni za upotrebu i potencijalno mogu ugroziti zdravlje potrošača, objasnili su u saopštenju.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter