Izvor: BSC Happy
01.11.2023 u 19:53
0

Carinici zaustavili autobus na Horgošu, pa se šokirali šta su našli u frižideru za osveženje tokom puta FOTO

Carinici su 1. novembra na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, u frižideru za osveženja tokom puta i fabričkim šupljinama jednog autobusa otkrili i zaplenili skoro 154.000 neprijavljenih evra

Skrivene devize su pronađene kada je na ulaznu stranu prelaza za kontrolu pristigao autobus domaćih registarskih oznaka, koji se iz Nemačke uputio ka Srbiji.

Na uobičajeno pitanje carinika, putnici i dvojica vozača su rekli da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovog novca.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda unutrašnjosti autobusa, najpre je kod zadnjih sedišta pronađen ugradni frižider ispunjen osvežavajućim pićima, ispod kojih je bila sakrivena kesa sa pozamašnom svotom neprijavljenih deviza.

Daljim pregledom je ustanovljeno da se u jednoj od fabričkih šupljina u autobusu nalaze još dve koverte sa nešto više od 25.000 evra, dok je kod jednog od vozača pronađeno još 6.000 evra.

Prebrojavanjem je utvrđeno da se radi o ukupnoj sumi od 163.760 evra.

Vozaču koji se prijavio kao vlasnik otkrivenog novca odmah je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak od 153.760 evra zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter