Izvor: Kurir.rs
31.07.2023 u 12:09
0

„POVILENELA JE, UDARIO SAM JE AŠOVOM U GLAVU I UMOTAO U ĆEBE“: Darko Kostić pre 8 godina brutalno silovao i ubio devojčicu

Devojčica Ivana Podraščić (14) brutalno je silovana, a zatim ubijena pre tačno osam godina, a za zverski zločlin na 40 godina robije osuđen je Darko Kostić.

OPTUŽEN INSTRUKTOR JAHANJA: Tereti se za silovanje, pokušaj silovanja i nedozvoljene polne radnje

Podsetimo, nesrećna devojčica nestala je 29. jula 2014. godine u Beogradu, a porodica je njen nestanak prijavila policiji tek 9. avgusta, uz objašnjenje da je devojčica i ranije bežala od kuće i da su sve vreme verovali da će se ona vratiti. Nažalost, monstrum Kostić je devojku ubio, a njeno telo u fazi raspadanja nađeno je tek tri meseca kasnije, tačnije u oktobru 2014. u dvorištu trošne kuće u Rakovici koju je osuđeni Kostić u to vreme iznajmljivao.

– Ivanino telo nađeno je u oktobru te godine, nakon što je devojka K. K. prijavila da je 1. septembra silovana u jednoj trošnoj kući i da je to uradio njen rođak Kostić. Policija je detaljnim pretresom objekta i dvorišta tražeći dokaze da je devojka silovana i zlostavljana pronašla nekoliko stvari za koje se kasnije ispostavilo je da pripadaju nesrećnoj Ivani – podseća izvor i dodaje:

– Među stvarima bio je i mobilni telefon, za koji se posle analiza ustanovilo da je pripadao Ivani Podraščić.

– Ivana mi se javila 31. jula i tražila da se vidi sa mnom da cirkamo. Sačekao sam je na okretnici autobusa 56, i odveo kući. Počela je „da vileni“, udarala me je, histerisala, grebala. Pokušao sam da je smirim, ali nisam uspeo, pa sam je ašovom udario u glavu. Pokušao sam da je oživim, dozivao sam je, ali uzalud. Otišao sam do prodavnice, vratio sam se, a ona je i dalje ležala u lokvi krvi – rekao je tada Kostić nepokazujući emocije, a potom nastavio svoju jezivu priču:

– Uvio sam njeno telo u ćebe, odneo je do potoka, pobacao neke sunđere preko nje i otišao. Otišao sam posle u Cvijićevu ulicu kod brata S. A., rekao sam mu da sam u samoodbrani udario nekog čoveka, ali da mislim da ga nisam ubio.

Darko Kostić je nakon ovog priznanja negirao zločin, ali ga je Viši sud u Beogradu 2016. osudio na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. On se tada teretio za krivično delo teško ubistvo i silovanje, jer je najpre pretnjama po život prinudio devojčicu na obljubu, a onda je metalnim delom motike udario više puta u potiljak.

Tada su na suđenju izneti detalji da je nesrećnu devojčicu umotao u tepih i dva ćebeta i odvukao ispred kuće u pošumljeni deo, gde ju je pokrio starim sunđerima i komadima nameštaja.

I ranije ubijao i silovao

Inače, osuđeni Darko Kostić je je 1993. godine sa saučesnikom ubio staricu u Beogradu, a potom urinirao po njoj i tada je dobio sedam godina zatvora. 2001. godine osuđen je za silovanje zbog čega je dobio tri i po godine zatvora. Po izlasku iz zatvora ponovo silovao, a osuđivan je i za pljačku i za razbojništvo.

– Tim veštaka je na suđenju za ubistvo Ivane, procenio da je Kostiću IQ ispod 90, odnosno, da je reč o psihopati i sociopati i da ga nije moguće izlečiti – podseća izvor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter