Izvor: Happy BSC
22.12.2021 u 21:50
0

EKSLUZIVNO ZA HAPPY TV! ADVOKAT DELIBAŠIĆ OTKRIVA SAKRIVENE INFORMACIJE IZ SLUČAJA UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ!

Nerešeno ubistvo Jelene Marjanović je poslednjih dana opet u žiži interesovanja medija.

U javnosti se pojavio snimak telefonskog razgovora Zorana Marjanovića u kom prijavljuje nestanak svoje supruge.

Može li ovaj snimak da preokrene tok istrage?

 Šta se krije iza svega toga i da li postoji nešto sumnjivo, rekao nam je Veljko Delibašić -advokat i Žarko Popović- nekadašnji šef odseka za krvne delikte. 

-Taj snimak ne može spektakularno da promeni tok postupka. On teče u onom smeru u kom smo i očekivali. Ne postoji ni jedan jedini dokaz da je Zoran Marjanović izvršio to krivično delo i kako izvodimo tužiočeve dokaze u sudnici, tako svaki od tih dokaza potvrđuje tezu da on nije izvršilac. Taj snimak je interesantan u kontekstu vremena kada je nastao. Dakle, neposredno nakon događaja MUP je izašao sa jednom netačnom tezom u javnost, a to je da je od nestanka Jelene prošlo pet sati do momenta kada je Zoran Marjanović prijavio nestanak. Teza MUP-a je bila da u tom vremenskom periodu je on imao dovoljno vremena da uništi tragove i da tek tada pozove. Odbrana je insistirala da se utvrdi tačno vreme poziva  jer se svi ti razgovori snimaju. Imate snimljen razgovor Zorana Marjanovića i policajke koja se javila na poziv. Od Jeleninog nestanka do prvog poziva proteklo je svega pola sata. Da je policija odmah po toj prijavi, kako govori penzionisana pukovnica policije, izašla na lice mesta, ja ne kažem da bi oni spasili Jelenu Marjanović, ali postoji velika verovatnoća da bi možda pronašli počinioca,  a ono što je sigurno jeste da bi pronašli i neki materijalni trag koji bi nam kasnije sigurno koristio-kazao je Delibašić.   

-Marjanović je znao da je ona oteta bila iako je prošlo samo pola sata zbog toga što je ona svakog vikenda dolazila na taj nasip da trči. Postoji ustaljena rutina u tom ponašanju. Svakog vikenda su on i ćerka billi sa njom na nasipu i nalazili se na polovini posle trčanja. Tog puta su videli da je nema. To je pregledna površina i znao je da definitivno nestala. Signal mu je bio da je pozove. Onda je pozvao ukućane da vidi da li je došla kući, potom je pozvao svog prijatelja- policajca iz Borče i njemu rekaošta se dogodilo. On ga je posavetovao da pozove „29. Novembar“ i rekao mu da ne kaže da je Jelena  nestala jer policija neće postupiti po tome, nego da kaže da je   oteta i onda će oni odmah postupiti-pojasnio je Delibašić. 

-U svojoj karijeri smo puno puta nailazili na ljude za koje smo bili sigurni da sto posto govore istinu pa se ispostavilo da to nije tako, ali i obratno. Iz tog razloga se ne bavim time kako zvuči nečija priča, mene interesuju samo materijalni dokazi. Imamo li mi neki trag ili nemamo? Nemamo! Zoran  je čudak, ali to ga ne čini ubicom. Kako neko govori ne može da bude materijalni dokaz  na osnovu koga bismo mogli da utvrdimo da li je on učinio to delo.  Nije na Zoranu da išta objašnjava, već na tužiocu da dokaže svoje tvrdnje-kazao je Delibašić. 

-Ja se ne bavim policijskim poslom, ja sam pravnik. Znam šta je rekao veštak, a to je da je Jelena bežala od nekoga preko trave i da joj je tom prilikom spala patika. Njoj je ispao mobilni telefon i gumica za kosu i ovi tragovi su obeleženi u nizu. Smatra se da je ubica bio poprskan krvlju jer su nađeni krvavi tragovi sa druge strane kanala. Taj trag stopala uopšte nije istražen. Zoranu Marjanoviću sigurno ne pripada taj otisak stopala. Na garderobi Zorana Marjanovića nema ni jedne kapi Jelenine krvi-rekao je Delibašić. 

Ekskluzivno Delibašić otkriva ono što je bilo sakriveno od javnosti

-Ovo je bilo sakriveno od odbrane ali i od suda:  Treće odeljenje za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata – tamo rade časni  i pošteni ljudi koji žele istinu i pomogli su nam.  Oni su odbrani dostavili ovaj izveštaj:  Služba za specijalne i istražne metode je navedenog dana uz već dobijene naredbe Višeg suda u Beogradu izvršilo postavljanje GPS uređaja za praćenje vozila i postavljanje uređaja za tajno audio snimanje razgovora unutar navedenog vozila. Vozilo koje pripada porodici Marjanović je ozvučeno. Sve što se tu priča se snima. Tužilaštvo i sud su to sakrili od javnosti, naravno. Zašto je to sud to sakrivao, ne znam.  Naredba je izdata i ta kompletno pretraživanje računarskih podataka cele porodice. U odnosu na Zorana Marjanovića i celu familiju su preduzete posebne dokazne radnje. Tajno im se prisluškuju telefoni i svi njihovi razgovori se snimaju. Snima se svaki njihov kontakt. Rezultat svih tih mera je da Zoran Marjanović nije izvršio to delo. Sve ovo je sakriveno od odbrane, zašto, nije nam rečeno-ispričao je Delibašić. 

-Ovaj snimak ne predstavlja nikakav dokaz koji upućuje na neku inkriminisanu radnju. Zoran je samo vrlo konfuzan u toj priči i govori „nestala majka, trčala“ ne pominje da mu je to supruga… meni je najinteresantnija njegova priča da je on sa suprugom i ćerkicom izašao na nasip dok je Jelena trčala, pa se vraćala da poljubi dete i da on u jednom trenutku nju izgubio iz vidokruga. Ona nije oteta. Otmica je imovinski delikt, a ne  krvni delikt. On nije prijavu nestanka uradio kako treba jer nije bio dobro posavetovan od strane policajca, njegovog prijatelja. Pozvao sam tada načelnika 3. odeljenja i rekao mu da imam  jednu vrlo čudnu priču, nelogičnu,  i samo sam rekao inspektorima da ne bi bilo loše da oni sa njim porazgovaraju o  tome. Oni su osetili u trenutku da bi mogli da ga nateraju da prizna i da kaže gde mu je žena, uz odobrenje tužioca,  oni sumu odredili policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati. Ništa nisu uradili i pustili su ga i to je bio prvi veliki promašaj policije-kazao je Popović. 

-Meni je prvo zaparalo uši neprofesionalni odnos pripadnika MUP-a prema Marjanoviću.  Kada je prvi put pozvao i prijavio nestanak Jelene on je ženi-policajcu koja se javila u kol centru govorio „nema mame, otišla je da trči…“ Ona mu nije postavila prava pitanja. Nije ga pitala odmah kako se on zove. Neko može da bude uzrujan, to je normalno u takvim situacijama, ali ta policajka je tu kao profesionalac .Trebalo je da ga ispita gde živi i da ga pita o čijoj mami je reč. On ni jednog momenta ne govori da je to njegova supruga. Uopšte mu nisu postavljana prava pitanja. Na primer, da li je ona ranije nestajala, da li ima dokumenta kod sebe, da li im je neko pretio, kako je bila obučena… Policajka je prebacila nadležnost u Borču, a nije bilo osnova za takve stvari-kazao je Popović.  

– Na licu mesta imate desnu patiku koja je raspetlana. Poleđina je čista i patika ima  krampon koji je bez blata, a sam teren je u blatu. Patika joj je obuvena naknadno. Čarapa joj je bila potpuno čista. Ona dodira sa tlom nije imala u toj obući. To je fiksirano na licu mesta. Pričam sa svoje tačke gledišta i mislim da bi Zoran trebalo da objasni tu činjenicu i činjenicu kako je iz njegovog vidokruga na nasipu, na kom nema žive duše, nestala Jelena. On jednostavno to mora da objasni-kazao je Popović. 

– Pričam kao policajac. Smatram  da je ona bačena na taj deo kanala. Nigde traga krvi nije bilo ni tragova nasilja na tom mestu. Sudska medicina nije objasnila u kom položaju su joj nanete povrede po glavi. Telo je pronađeno posle 48 sati. Do tad je mogla krvava garderoba da se spali i očisti, pričam kao policajac. Veljko i ja imamo različite priče. Smatram da lice mesta nije kanal. Nije mi jasno zašto je pretres njihove kuće bio posle 16 dana? Ja smatram da je on umešan u krivično delo kao saizvršilac ili saučesnik. To je moj stav na osnovu dokaza-kazao je Popović. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter