Izvor:
08.03.2017 u 09:05
0

HARADINAJ UŽIVA UMESTO DA BUDE IZA REŠETAKA: Slobodno vreme koristi da obiđe lokale u Strazburu!

Ramuš Haradinaj (49), dok čeka odluku francuskog suda o srpskom zahtevu za izručenje, slobodno vreme provodi u Strazburu, gde je snimljen kako obilazi lokale.

Haradinaj je po srpskoj poternici za ratne zločine uhapšen 4. januara na aerodromu Bazel-Miluz, na francuskoj strani francusko-švajcarske granice.

Bivši komandant OVK se bio uputio u Švajcarsku, u Bazel, u kojem je vlasnik najmanje tri hotela. Apelacioni sud u Kolmaru, koji je odluku o zahtevu za izručenje odložio za 6. april, Haradinaja je pustio iz pritvora, ali on ne može da napusti Francusku.

Haradinaj je živeo u Švajcarskoj i radio kao izbacivač u noćnim klubovima dok se nije priključio OVK 1994.

Tužilaštvo za ratne zločine vodi istragu protiv Haradinaja zbog ubistva najmanje 70 ljudi, više silovanja i mučenja žrtava na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Među žrtvama su bila i deca, a Haradanaj se tereti da je neke zločine direktno počinio. Među najstrašnijima je odsecanje glave dvonedeljnoj bebi, višestruko silovanje žena u privatnom zatvoru koje su posle zaklane, jeziva mučenja zarobljenih policajaca, kojima su sečeni delovi tela, a dvojica su živa zakopana…

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter