Izvor:
26.04.2017 u 18:46
0

Komšinica krvnika tvrdi: DA GA POLICIJA NIJE OPKOLILA, BILO BI JOŠ MRTVIH!

Posle masakra u selu Barič kod Golupca, gde je Božidar Dačić (77) ubio sina Miroslava (57), suprugu Radu (76) i šuraka Pavla Živkovića (78), a ranio snaju Goricu (55), komšinica Slobodanka Vujičić tvrdi da je još veći masakr sprečila policija. Slobodanka inače održava domaćinstvo Goričinog oca Radivoja nakon smrti njegove supruge, a, kako kaže, sledeća meta sigurno bi bio Božidarov prijatelj Radivoje Vasić (77).

– Nakon što je Božidar ubio Miroslava, u selo su brzo stigli specijalci sa automatskim puškama i opkolili ga u crkvenom dvorištu. Kada je video da nema kud, izvršio je samoubistvo. Da se to nije desilo, sigurna sam da bi ubio i Radivoja, sa kojim već dugo nije u dobrim odnosima – navodi Slobodanka. – Ni Radivoje ni ja nismo čuli pucnjavu, iako je njegova kuća prekoputa Božidarove. Samo smo odjednom videli na pragu krvavu Goricu. Ona je počela da viče: "Sve nas je pobio, pomagajte mom Miroslavu". Ja sam odmah nazvala policiju, a Radivoje je odvezao Goricu za Golubac.

Gorica Dačić je zadobila tri prostrelne rane – u stomak, rame i vrat. Ona je hitno operisana u požarevačkoj bolnici i nalazi se van životne opasnosti.

Otkako se moja ćerka udala za Miroslava, godinama sam im pomagao u poljoprivrednim radovima. Međutim, već dugo tamo nisam išao, jer je Božidar bio težak čovek i nikako se nismo slagali – kaže Radivoje.

On smatra da je njegova ćerka imala veliku sreću, da je preživela i pored tri prostrelne rane. Dok se ona oporavlja u bolnici, u selu se i dalje nagađa šta je bio uzrok ove tragedije. Pretpostavlja se da su to bili nerešeni imovinski odnosi, jer nisu mogli da se dogovore na koga će koja kuća da se vodi i da se sa imenom vlasnika zavede u katastru.

Prema još nezvaničnim informacijama, u jeku svađe Božidar je uzeo pištolj i otvorio vatru na sina Miroslava. Prestravljeni ovim ubistvom, iz kuće su pobegli ubicini supruga, snaja i šurak, ali je on pojurio za njima. Nakon toga je ranio snaju Goricu, ali je ona otrčala u komšiluk kod svog oca. Supruga Rada se sklonila takođe nedaleko, kod komšinice.

Božidar je tražeći suprugu upao u tu kuću – kaže nam izvor iz policije. – Komšinica ga je molila da se smiri i da ne pravi "belaj", ali Božidar se nije obazirao. Usmrtio je suprugu na krevetu u spavaćoj sobi.

Nakon toga je komšinici rekao da nju neće da dira, "jer ona ništa nije kriva". Posle ubistva sina i supruge, Božidar je na biciklu pojurio za šurakom, sustigao ga kod njegove kuće i usmrtio na licu mesta. Baš tada je naišao Božidarov brat od tetke Rade Marjanović.

Video sam da ide ka meni, mašući pištoljem. Rekao mi je: "Sve sam ih pobio, samo mi je snaja pobegla" – priča Rade.

Zbog ovog nezapamćenog zločina, meštani Bariča juče su bili okupljeni u centru sela i ispred svojih kuća, prepričavajući šta je ko čuo i video. Među njima je i Toma Damjanović, čija se kuća nalazi odmah prekoputa crkve.

Nisam čuo da neko puca, već kasnije samo sirene, pa sam mislio da je to zbog nekog stigla Hitna pomoć – kaže nam Toma.

On je ubrzo izašao na ulicu i video u crkvenoj porti policajce i inspektore. Na njihovu molbu, iz kuće je doneo beli čaršav, kojim je prekriveno Božidarovo telo do dolaska forenzičara.

OBDUKCIJA SVIH TELA

Iako je prvobitno bilo planirano da se na Institut za sudsku medicinu odnesu samo tela ubijenih, sa njima je prebačeno i Božidarovo telo. Tek pošto se obavi obdukcija u požarevačkoj Opštoj bolnici, moći će da se planira četvorostruka sahrana.

TUŽILAŠTVO SPREMA IZVEŠTAJ

POŠTO je višestruki ubica izvršio samoubistvo, neće biti pokretan postupak za utvrđivanje krivične odgovornosti. Ipak, Više javno tužilaštvo u Požarevcu prikuplja sve podatke, kako bi moglo da sačini kompletan zvanični izveštaj o ovom zločinu.

Izvor: novosti.rs
Foto: Facebook Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter