Izvor: kurir
23.02.2024 u 17:10
0

MINISTARKA SE OBRATILA POSLE NOVOG INCIDENTA U RIBNIKARU: „Možda mu je ubačen nož u ranac a da to nije znao“

Učenici koji pohađaju Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru pušteni su sa nastave nakon što je jedan od đaka prijavio školskom čuvaru da je kod učenika osmog razreda nađen nož, a ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović napustila je prostorije ove školske ustanove, kada je po saznanja o incidentu došla odmah na lice mesta.

– Direktor i školski policajac su obavešteni čim se saznalo da je pronađen nož u rancu jednog od učenika, odmah su reagovali, a u skladu s tim preduzete su sve mere. Međutim, još uvek se ništa ne zna, iz tog razloga ne govorimo o učeniku, već o pronađenom nožu, jer možda je njemu nož ubačen u ranac, a da to nije znao. U svakom slučaju radi se na tome da se nastavi sa radom škole, a sve što bude trebalo naknadno, biće primenjeno kako bi se obezbedila sigurnost učenika i svih ovde – izjavila je Đukić Dejanović.

Kako je ministarka naglasila, popodnevna smena već normalno funkcioniše. A u prvoj smeni je većina nastava radila regularno.

– Naravno bilo je onih koji nastavili sa radom, ali bilo je i onih koji su odreagovali ljudski – rekla je Đukić Dejanović i dodala:

– Policija vodi istragu, a škola će u okviru svojih nadležnosti sprovesti propisane mere u odnosu na sve učenike škole koje je ova situacija dodatno uznemirila i kojima je potrebna podrška da je prevaziđu osećaj nesigurnosti.

 

PRST NA OBARAČU A CEV NA ČELU NJEGOVOG SINA: Otmičari pretili ocu ako ne isplati da će mu PRED OČIMA ubiti dete

Ona je naglasila da ova situacija i način na koji su reagovali učenici i školski policajac, pokazuje koliko je važna preventiva, edukacija o zaštiti od nasilja i koliko su važna jasna pravila postupanja u ovakvim situacijama.

Reporter Kurira sa lica mesta javlja i da su uznemireni roditelji, braća i sestre došli po decu.

Mama mi je javila da odem po brata, bila je uspaničena da odmah odem po njega, a i njoj je rečeno da odemo odmah do škole. Policajci su mi rekli da se ništa opasno nije desilo. I ja sam se potresla iskreno, ali sreća u nesreći je da nije nikome pretio – rekla je sestra jednog dečaka, učenika ove škole.

Podsetimo, u ovoj školi na Vračaru 3. maja dogodio se nezapamćeni masakr kada je učenik sednom razreda ubio 9 svojim drugara i čuvara škole.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter