Izvor:
18.05.2017 u 20:22
0

NA 100 KM REKE DUNAV: Carina u čamac-barži zaplenila više od 2 tone nafte! (FOTO)

Carinici su u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja više od dve tone nafte na Dunavu.

Kako je navedeno u saopštenju Uprave carine, nafta, čija će vrednost biti naknadno utvrđena, smeštena je pod carinski nadzor do okončanja postupka protiv N.N. osoba.

Derivati su otkriveni juče u čamcu-barži tokom osmatranja terena u blizini Kovina, na stotom kilometru reke Dunav.

Analizama je utvrđeno da pronađena nafta ne poseduje markere, te se pretpostavlja da je prokrijumčarena sa stranog broda.

Iz Uprave carina podsećaju da brodovi imaju pravo na takozvano pogonsko gorivo koje ne podleže plaćanju dažbina i akciza, tako da se tu stvara prostor za zloupotrebe.Ono nije opterećeno akcizom, porezom i drugim dažbinama, zbog čega krijumčari kupuju gorivo sa brodova u tranzitu koji ga unose u Srbiju, pa ga potom preprodaju na crnom tržištu.

Kurir
Foto: Carina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter