Izvor:
10.04.2024 u 07:14
0

NAKON 15 DANA NI TRAGA OD MALE DANKE: Osumnjičeni dodatno komplikuju situaciju

Slučaj koji je od samog početka obavijen velom misterije još uvek nije zatvoren, a osumnjičeni dodatno komplikuju situaciju jer ne žele da kažu gde su sakrili posmrtne ostatk

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je 26. marta u mestu Banjsko polje, kad je sa majkom Ivanom i trogodišnjim bratom otišla na porodično imanje.

Nakon 15 dana traganja za devojčicom istraga je pokazala da je ona kobnog dana izašla iz dvorišta na ulicu, dok je njena majka na trenutak otišla po flašicu sa vodom, a prema rečima dvojice osumnjičenih za njeno ubistvo, radnika JKP „Vodovod“, Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot i Srđana Jankovića (50) iz sela Luka, oni su Danku najpre udarili službenim autom, zatim ju je Dejan Dragijević udavio, a onda su se rešili tela koje do danas nije nađeno.

Majka Dragijevića

Dok traje potraga ispitani su i ostali članovi porodice Dragijević zbog sumnje da imaju saznanja o zločinu. Tako je policija u subotu 6. aprila uhapsila Dejanovog brata Dalibora i oca Radoslava zbog sumnje da su mu pomagali da premesti Dankino telo.

Da je ovaj slučaj i dalje obavijen velom misterije pokazuje i to što je Dejanov brat Dalibor preminuo u policijskoj stanici nakon što je priveden, a u kući Dragijevića ostala je samo majka Svetlana, koja nam je potvrdila da je i ona bila na saslušanju.

– Policija je ponovno dolazila kod mene, a iz kuće su odneli sve živo. Odneli su cipele od mog muža i od mojih sinova, kao i noževe koji su oni koristili. Ja ništa više ne znam, znam samo da sam ostala potpuno sama. Jedino bih želela da mi vrate sinove i muža, a to ne može – kaže Svetlana koja je juče u pratnji policajaca išla na groblje u Zlotu.

– Ona je odvedena najverovatnije da bi se videlo gde će joj sin Dalibir biti sahranjen. Mora da pripermi ukop koji je zakazan na četvrtak, a pored toga, policajci su pregledali i šumu oko groblja – kaže naš izvor.

Inače, policija i spasilački timovi dano-noćno pretražuju sve lokacije na kojima bi Dankino telo moglo biti, počevši od deponije u blizini mesta njenog nestanka gde su osumnjičeni prvo tvrdili da su je bacili, a onda rekli da su telo pomerili 28. marta, i od tada dali više desetina različitih lokacija od kojih je svaka pomno pretražena, ali potraga nije dala rezultate.

– Oprečne informacije stizale su do istražitelja svakodnevno, od trenutka kada je devojčica nestala. Pretražen je svaki pedalj oko i na imanju Dragijevića i Jankovića, pregledane sve kuće u komšiluku, garaže, podrumi, šume, tuneli, bunari, ali ništa – kaže izvor i dodaje da postoje dva moguća razloga zbog kojih uhapšeni ne žele da otkriju gde su sakrili telo.

– Jedan razlog je taj da se nadaju manjoj kazni, u smisli „nema tela nema dela“. Drugi razlog je taj što postoji mogućnost da su sa telom uradili nešto strašno – objapnjava nam izvor.

Sve nade pale u vodu

Prema njegovim rečima, iako se mislilo da se 4. aprila agonija porodice Ilić završila hapšenjem osumnjičenih ubica, nažalost to se nije desilo.

– Slučaj nestale devojčice je od prvog dana misteriozan, a ovakav epilog niko nije mogao ni da zamisli. Tokom ovih 15 dana postojalo je više pravaca istrage, jedan je išao ka trgovini ljudima, drugi ka tome da je devojčica upala u nešto, a treći da je reč o zločinu. Tračak nade pojavio se 31. marta kada je objavljen snimak devojčice nastao u Beču. Poridica Ilić je navela d aprepoznaje Danku na snimku, pa je za devojčicom raspisana i žuta Interpolova poternica, a u slučaj se uključila austrijska policija. Nažalost, sve nade pale su u vodu tri dana kasnije, kada je policija saopštila da su uhapšena dvojcia osumnjičenih za Dankino ubistvo – podseća izvor.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter