Izvor:
29.03.2019 u 09:59
0

NAKON RAZARAJUĆEG CIKLONA U MOZAMBIKU: Potvrđeno 139 slučajeva kolere!

Zvaničnici Mozambika saopštili su da se broj obolelih od kolere nakon razarajućeg ciklona koji je pogodio tu zemlju popeo na 138.

Portugalska novinska agencija Lusa citirala je nacionalnog zdravstvenog zvaničnika Useina Isea u izveštaju od četvrtka ujutro, samo dan nakon prijavljeno svega pet slučajeva kolere.

Ova bolest je glavna briga za stotine hiljada preživelih koji se sada nalaze u veoma lošim higijenskim uslovima. Bolest se širi kontaminiranom hranom i vodom, izaziva akutnu dijareju i može dovesti do smrtnog ishoda u roku od nekoliko sati ako se ne leči oralno rastvorom za rehidrataciju ili intravenski u teškim slučajevima.

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je na "drugu katastrofu", ako se u devastiranom regionu prošire bolesti koje se prenose vodom. U utorak je rečeno da je 900.000 oralnih vakcina protiv kolere na putu za region.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter