Izvor: novosti
01.09.2023 u 15:41
0

NASTAVAK SUĐENJA ZA UBISTVO LUKE ŽIŽIĆA: Gledani snimci – optuženi kaže da nije siguran da je to on snimljen

Na suđenju Stefanu Milašinoviću za ubistvo Luke Žižića u kafiću u Bloku 44 na Novom Beogradu u aprilu prošle godine, u Višem sudu u Beogradu danas su pregledani snimci. Nakon toga je okončano izvođenje dokaza, a završne reči su zakazane za početak oktobra.

Ono što je bilo uočljivo je da je nivo bezbednosti sudske i zatvorske straže bio mnogo viši nego na prethodna dva suđenja. Dvojicu optuženih Milašinovića i Jovana Ugrenovića, koji se tereti da mu je pomogao da se sakrije nakon izvršenja krivičnog dela, dovelo je u sudnicu pet zatvorskih stražara, a red je održavalo i dvoje sudskih, koji su sve vreme budno pratili šta se dešava i okretali na svaki šum.

Kristijana (13) za kojom se tragalo skoro mesec dana, sama se javila policiji – Evo šta je rekla

Javnost je na ulasku u sudnicu pretresena, a naročito otac ubijenog Luke Milovan Žižić. Između njega i ubice njegovog sina sedelo je četvoro stražara. Kada je na kraju suđenja Žižić pokušavao da otvori torbicu i uzme nešto, svi stražari su netremice gledali u njega, a dvojica zatvorskih su odmah stala ispred Milašinovića. Međutim, Žižić nije ništa komentarisao, dobacivao ili popreko ikoga gledao, već je samo izašao iz sudnice.

nače, pre početka gledanja snimaka, Milovan Žižić je napustio sudnicu, jer nije bio u stanju da ih gleda, a po završetku se vratio, kada je opet detaljno pretresen.

Na snimcima se vidi kako čovek u sivom radničkom odelu sa kačketom na glavi, crnom maskom preko lica i crnim rukavicama ulazi u kafić, odlazi u toalet i posle minut izlazi napolje. Onda odlazi do obližnje labaratorije ispred koje ga kamera snima kako stoji i šetka se u krug oko minut vremena, a zatim se vraća u kafić. Čim je ušao sa leve strane pasa je izvukao pištolj i ispalio hice i Luku Žižića, koji je sedeo sa trojicom prijatelja u ćošku kafića. Napadač je metke ispalio između dvojice ljudi, koji su od njega bili udaljeni oko metar i po.

Snimljeno je da ga je tada sa leđa za vrat uhvatio Lukin brat, a skače na njega i ćelavi prijatelj u roze duksu. Pokušavaju da ga savladaju, ali se napadač otima i zajedno izlaze u baštu kafića, gde nastavljaju da se bore. Tu napadaču ispada pištolj iz ruke, pa ga uzima ćelavi prijatelj u roze duksu i udara ga njime više puta po glavi. Tada su mu spali i kačket i maska. Sve to traje oko minut. Vide se i prijatelji koji telefoniraju, jedan koji drži napadača i još dvojica, koji dolaze da ga udaraju, ali u tom trenutku su ga nekako ispustili, pali, pa je čovek u radničkom odelu iskoristio trenutak i pobegao. Za njim je trčao jedan Lukin prijatelj, ali nije uspeo da ga stigne.

Na snimcima se vidi kako napadač posle beži i na zelenom električnom trotinetu u Bloku 61 u Ulici Dr Ivana Ribara, a onda i kako u tom kraju polako odlazi gurajući trotinet pored sebe. Kada je optuženog Milašinovića sudija pritala da li je to on na snimku u radničkom odelu, on je, iako je ranije priznao u sudu da je ubio Luku Žižića, prvo rekao da nije siguran, a onda da ne želi da se izjašnjava o tome.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter