Izvor:
24.04.2017 u 18:28
0

OJADILI DRŽAVU: Šesnaest carinskih službenika falsifkivanjem dokumentacije utajili 11 MILIONA EVRA!

Šesnaest carinskih službenika i službenica uhapšeno je danas, zbog sumnje da su falsifkivanjem dokumentacije u saradnji sa dve firme iz Beograda oštetili državu za čak 11 miliona evra.

Carinicima i jednom odgovornom licu u firmi "Coco shoping" određen je pritvor od 48 sati, a oni su osumnjičeni da su firmama "Coco Shoping" i "Olimpic šped" omogućili da uz pomoć falsifikovane dokumentacije Ministarstva spoljnih poslova uvoze cigarete, cigarilose, alkoholna pića i parfeme bez carinjenja.

Uhapšeni se terete da su od septembra 2015. do oktobra 2016. izvršili krivična dela nesavesan rad u službi, i da su na osnovu falsifikovanih akata protokola MSP omogućili uvoz cigareta, cigarilosa, alkoholnih pića, parfema, kao robe za snabdevanje diplomatsko-konzularnih predstavništava, međunarodnih vladinih organizacija i njihovog osoblja, čime su te firme bile oslobođenje plaćanja carine i drugih uvoznih dažbina.

Na taj način su uvezli 780.000 boksova cigareta, 300 cigarilosa, 2.300 komada alkoholnih pića i 50 parfema, čime su oštetili budžet za 11 milinoa evra, odnosno oko 1,4 milijarde dinara, saopštila je Uprava carina.

Cigarete su bile na Gostunu i upućivane su na terminal u Dobanovcima. Cigarete su razdužene na osnovu falsifikovanih akata i protokola MSP kao roba koju koriste ambasade, a roba je završila na crnom tržištu.

Akcija MUP i Uprave kriminalističke policije je sprovedena na osnovu izvršene unutrašnje kontrole Uprave carina.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva, Twitter/LVetevendosje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter