Izvor:
24.09.2016 u 19:06
0

OPREČNE IZJAVE IZ RUSIJE: Poginulo petoro građevinaca iz firme „Putevi Užice“! Konzul tvrdi da NEMA SRBA!

Srbi koji rade i žive u Moskvi u petak je preplašila vest koju su celo popodne vrtele agencije i TV kanali. Govorilo se da je poginulo pet srpskih radnika na jednom gradilištu gde je pukla sajla od lifta.

Na severozapadu Moskve u ulici Šenogina broj 1 poginuli su radnici, a pošto je generalni izvođač bila srpska građevinska kompanija “Putevi” iz Užica, ruski novinari su javili da su sve žrtve Srbi.Kasnije se saznalo od našeg konzula Milana Živkovića, da poginuli građevinari nisu Srbi, već gastarbajteri iz drugih zemalja. U ambasadi Belorusije potvrdili su da je jedan od poginulih njihov državljanin, prenose “Večernje novosti”.

Istražni organi utvrđuju razloge pogibije pet građevinara, a protiv kompanije je podignut krivični postupak za “kršenje pravila bezbednosti na gradilištima”. Istraga je utvrdila da je do problema došlo na visini između 19 i 12 sprata. Trojica radnika poginula su na mestu gde je pao lift, a dva su umrla u kolima Hitne pomoći.

Organizacija “Mosgorstrojnadzor”, koja se bavi kontrolom rada na gradilištima, saopštila je da je glavni izvođač gradnje objekta kompanija “Don-Stroj-Invest”, a generalni izvođač srpska kompanija “Putevi” iz Užica i narednih dana će se utvrditi ko je krivac za to što se lift strovalio sa velike visine.

Pokušali smo da dobijemo informaciju iz kompanije “Putevi” Užice, ali za sada, niko ne odgovara na pozive.

Izvor:Novosti
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter