Izvor: Kurir.rs/Dan
25.09.2023 u 16:21
0

„IZBODOSMO RANKA KAO KRME, SKIČAO JE, ZGRADA JE ODZVANJALA“: Ovako su kavčani preko Skaja obavestili Zvicera o napadu u Spužu

Služba Evropola i nadležni organi Francuske u okviru razbijanja kriptovane Skaj komunikacije otkrili su poruke za koje se sumnja da su povezane sa navodnim članova kavačkog klana, a vezane su za incident koji se dogodio u Istražnom zatvoru u Spužu kada je ranjen Ranko Radulović 2020. godine.

Nadležni nakon presretnute komunikacije na šifrovanoj aplikaciji Skaj sumnjaju da je jedan od zatvorenika iz spuškog zatvora javljao „kavčanima“ kakvo je stanje unutar zidina.

– Konkretno, ovaj materijal predat je na razmatranje kao dokaz u sudskom postupku koji se vodi protiv pripadnika kavačkog klana. Kako se navodi u dokumentima u koja je portal Dan imao uvid, lice R. M. je na Skaju bilo pod šifrom 57F793, pod imenom Bufalo, a R. Z. COD 5EC9EC, pod imenom Born (dokumentacija sadrži puna imena ovih lica – a kako su ranije preneli mediji nadimak Born na Skaju imao je Radoje Zvicer, navodni vođa kotorskog klana koji je u bekstvu.

Ranko Radulović napadnut je 2020. godine kada je izboden u Istražnom zatvoru.Tada je zadobio dve ubodne rane. Napadnut je tokom šetnje „u krugu“, a policija je ranije saopštila da ga je ranio Nikola Drecun improvizovanim bodežom. Povodom ranjavanja Ranka Radulovića u istražnom zatvoru tokom šetnje, Nikola Drecun je 20.7.2023. pred podgoričkim Višim sudom rekao „da je to uradio sam bez ičije pomoći i da niko nije znao za tu njegovu nameru“.

– Dok sam ležao u zatvoru nepomičan zbog operacije, čuo sam nekoliko puta glas koji je govorio da će me ubiti Radulović i da će mi silovati sestru i baciti u smeće. Nisam to mogao više da podnesem. Pretio je mojoj porodici. Zatim sam jedan dan čuo Ranka Radulovića koji mi je pretio. Htio sam samo da ne dira više moju porodicu – kazao je tada optuženi Drecun i dodao da njegove reči potvrđuje snimak iz zatvora na kojem je zabeležen ovaj incident.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter