Izvor:
27.11.2019 u 11:54
0

PALI JATACI ZEMUNACA, ŠKALJARACA I KAVAČKOG KLANA Vođa falsifikatora predsednik Veća romskih udruženja Hrvatske

Hrvatski mediji javljaju da je jutros izvedena velika akcija hapšenja kriminalaca koji su izrađivali pasoše za opasne krimi grupe u regionu, kao što su Zemunski klan, ali i crnogorske kavačku i škaljarsku grupu.

Uhapšeno je oko 30 osoba, na području Zagreba, Zadra, Karlovaca i drugih gradova, a ista grupa se povezuje sa desetak mafijaških likvidacija na više kontinenata.

Za vođu grupe označen je Nusret Seferović (49), koji je takođe uhapšen, a među uhapšenima su i policajci, koji se sumnjiče da su odavali podatke o identitetima hrvatskih državljana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni dokumenti.

U sklopu velike akcije pretresena je i kuća na zagrebačkom Kozari boku, koja je vlasništvo Nusreta Seferovića (49), predsednik Veća romskih udruženja Hrvatske, je osoba koja se nije prvi put našla u vestima iz “crne kronike”.

U dvorište njegove kuće je pre tri godine tokom noći bačena bomba. Bomba je eksplodirala oko 1.20 sati, a u tom je trenutku u kući bilo više od 50 ljudi koji su mirno spavali ne očekujući da će ih probuditi zvuk eksplozije. U sklopu kuće nalazilo se nekoliko romskih udruženja, ali i dečiji vrtić za romsku decu.

– Nismo primali nikakve pretnje i ne znam je li ovo napad na romsku zajednicu ili na mene. Nikome nismo dužni i nismo se nikome zamerili, a zasad ovo je sve samo vandalski čin – rekao je tada Seferović.- Ovakve stvari se nisu događale ni tokom Domovinskog rata, a kamoli danas. Ja se ne bojim. Nisam se bojao tokom rata kada sam se borio kao branitelj, a ne bojim se ni sada. Ali bojim se za svoju decu i svoju porodicu, jer stvarno ne znam ko bi nam hteo nauditi – izjavio je u aprilu 2016. godine Seferović.

Happytv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter