Izvor:
02.12.2016 u 14:49
0

PANIKA U KRUŠEVCU: Strašne boginje u bolnici, čak 18 lekara ZARAŽENO!

U Opštoj bolnici u Kruševcu vlada panika jer je čak 18 članova medicisnkog osoblja te zdravstvene ustanove zaraženo još neutvrđenom vrstom boginja.

Sve je, prema pisanju Kurira, počelo pre 15 dana, kada je bolnicu dovezen pacijent (38) sa osipom.

– Muškarac je smešten na infektivno odeljenje, ali mu je stanje bilo sve lošije. Gušio se i hitno je prebačen na hirurgiju. Odatle je transportovan u Klinički centar u Nišu. Posle desetak dana za medicisnko osoblje kreće pakao. Čak 18 lekara, sestara i svako ko je došao u kontakt sa zaraženim je oboleo, pa čak i vozač Hitne pomoći koji ga je prevezao u bolnicu – otkiva izvor lista.

Kaže da su svi oni dobili neobičan osip po telu praćen visokom temperaturom.

– Iz Kliničkog centra u Nišu stigla je preporuka da svi koji su bili u kontakt sa pacijentom budu u karantinu. Međutim, rukovodstsvo Opšte bolnice u Kruševcu nije ozbiljno shvatilo pa je tek pre dva dana stiglo obaveštenje od direktora da se na hirurgiji uvedu preventivne mere. Zaraženo osoblje ne dolazi na posao i strogo im je zabranjen kontakt sa bilo kim.

U SRBIJI PONOVO VELIKI KAŠALJ I MALE BOGINJE: Rapidno raste broj obolelih, a mogu se izbeći vakcinacijom!

Najgore je što niko ne zna o čemu je reč. Doktori su u panici, pričaju da je najverovatnije u pitanju mutirani oblik boginja.

Direktorka Opšte Bolnice u Kruševcu Vesna Stević Gajić kaže da joj se do juče 12 radnika ove ustanove javilo uglavnom sa temperaturom, a neki i sa osipom.

– Pacijent koga pominjete kod nas je došao sa upalom pluća. Čim smo čuli da se neki radnici žale na zdravstveno stanje obratili smo se Zavodu za za javno zdravlje Kruševca. Sve je pregledao i epidemiolog i infektolog. Bolesni radnici ne dolaze na posao, ali imaju blagu kliničku sliku i stanje im se popravlja. Možda je u pitanju neka virusna infekcija. Rezultati su poslati u Beograd na analizu, ali nema razloga za paniku – kaže Stević Gajić.

U Ministarstvu zdravlja rekli su ovim povodom da je u pitanju osipna infekcija, i da se pretpostavlja da je u pitanju neka vrsta boginja.

– Poslali smo odmah inspekciju, preduzete su sve mere. radnici su pregledani i izolovani, uzeta im je krv na analizu i čekamo rezultate. Ostali su dužni da nose maske, dezinfikuju prostorije i materijal. najvažnije je da nema novih slučajeva – kažu u nadležnom ministarstvu.

Telegraf.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter