Izvor:
29.11.2016 u 17:46
0

POTRAGA ZA TELOM I DALJE TRAJE: Porodica očajna, moli građane za pomoć!

Porodica utopljenog brodara Milana Brzakovića dve nedelje traga za telom, očajni u svom bolu mole građane da im pomognu.

Dve nedelje su prošle od tragedije koja se dogodila kad je kod Smederevske tvrđave potonuo teretni brod, a telo kapetana Milana Brzakovića (35) iz Šapca još nije pronađeno.

Naime, 3. novembra potonuo je teretni brod natovaren tucanikom preduzeća „Ivan Milutinović“. U trenutku nesreće na njemu su bili kapetan broda Milan Brzaković iz sela Provo kod Šapca i upravitelj stroja Nikola Kosovac (49) iz Seleuša kod Alibunara.

Oni su, kako je Kurir ranije pisao, najverovatnije spavali u trenutku kad je brod počeo da tone. Telo Nikole Kosovca pronašlo je dete nekoliko dana kasnije na dva metara od obale i oko 400 metara nizvodno od mesta gde je brod potonuo, dok se za telom Brzakovića još traga.

Brod je pre nekoliko dana izvučen iz vode, a kabina u kojoj je spavala posada bila je puna mulja.

Među prvima u nju je ušao nesrećni Ljuban Brzaković, otac nastradalog Milana.
– Ušao sam u nadi da ću pronaći Milana ili bar nešto njegovo. Duša me je bolela kad sam video mulj, a ipak sam se nadao da ću bar nešto njegovo pronaći. U kabini je bio Nikolin telefon, Milanov punjač za telefon i jedna Milanova majica. Ništa više nisam našao – rekao je juče za Kurir očajni otac i objasnio da je telefon dao Nikolinoj porodici.

On dodaje da ne odustaje od potrage za telom svog nastradalog deteta i moli sve građane koji žive nizvodno od mesta gde se brod prevrnuo da malo obrate pažnju na obalu.
– Možda će neko od njih slučajno pronaći mog Milana. Ko zna gde mi Dunav krije dete. Moram da saznam kako je došlo do nesreće. Deset godina smo sin i ja radili zajedno na tom brodu – kaže nesrećni otac.

Prevozio tucanik

Podsetimo, brod samohotka „Beograd 10“ u vlasništvu preduzeća „Ivan Milutinović“ trebalo je da iz Golupca do Novog Sada preveze tucanik. Posada je usidrila brod u toku noći kod Smederevske tvrđave, trebalo je da ujutro popune dokumentaciju i nastave ka Novom Sadu.

Međutim, pre nego što je svanulo brod je počeo da tone. Pretpostavlja se da je posada u to vreme spavala jer je Nikolino telo pronađeno u donjem vešu. Brod se zaustavio na oko 700 metara od mesta gde je počeo da tone i prevrnuo se. Ronioci Žandarmerije tragali su za telom nekoliko dana, a nakon toga su definitivno odustali.

Ljuban Brzaković nam je rekao da je Nikolin telefon koji je pronašao u kabini dao njegovoj porodici, jedan od rođaka kaže da se našao u čudu kad je telefon uključio da se puni.
– Nismo mogli da verujemo. Kada smo napunili Nikolin telefon i uključili ga, on je normalno radio. Ima mrlju od vode preko ekrana, ali normalno radi – rekao je jedan od Nikolinih rođaka.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter