Izvor: N1
12.04.2024 u 11:26
0

POŽAR U NASELJU BANGLADEŠ LOKALIZOVAN: Vatrogasci spasili veliki broj pasa iz požara u naselju Bangladeš

Vatrogasci i dalje gase požar u naselju Bangladeš u Novom Sadu, koji je izbio u petak rano ujutro. Povređenih u požaru nema, a vatrogasci-spasioci su pored ljudi spasavali i životinje.

U objektima koje je zahvatio požar u novosadskom naselju bilo je mnogo životinja, ali one nisu povređene.

Prema rečima Stojana Milovca, načelnika Uprave za vanredne situacije Novog Sada, vatrogasci su spasili mnogo pasa koje su iznosili iz objekata koje je zahvatio požar.

Milovac je za istakao da je gašenje požara otežala konstrukcija objekta, odnosno to što su svi fizički spojeni i pod istim krovom.

U gašenju vatre je učestvovalo sedam vatrogasnih vozila sa 13 vatrogasaca, kao i dobrovoljna vatrogasna društva i jedno vatrogasno vozilo iz Rafinerije.

Igora Adam, komandant vatrogasno spasilačke brigade, kaže da je požar bio specifičan zbog konstrukcije objekta i da je problem bio doći do samog žarišta.

„Aktivnost je bila usmerena na to da se požar preseče kako se ne bi širio na preostale objekte. Vatrom je bilo zahvaćeno oko 1.200 kvadrata, a trenutno se radi na dogašivanju. Trajaće ceo dan, svaki kvadrat treba prevrnuti i ugasiti žarište“, objasnio je Adam.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter