Izvor:
17.11.2016 u 04:31
0

Prijava protiv bivše direktorke Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu: Oštetila preduzeće za milione?

Protiv Zorice M. (60) iz Požarevca, bivše direktorke Zavoda za javno zdravlje, policija je Osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu zbog nesavesnog rada u službi i zloupotrebu službenog položaja.

Ona se sumnjiči da je od 2009. do sredine 2015. godine, kao odgovorno lice ovog Zavoda, protivzakonito uvećala koeficijente za obračun i isplatu zarada četvorici radnika, čime je ovoj ustanovi pričinjena šteta od oko 3.000.000 dinara! Zorica M. se tereti i da je prekoračila granice službenog ovlašćenja i naložila da se njoj i još dvojici zaposlenih isplati naknada za rad stručne komisije, iako ni ona ni ostala dvojica radnika nisu imenovani za članove Komisije za polaganje stručnog ispita zdravstvenih radnika. Sumnja se da je ona na ovaj način omogućila sebi i zaposlenima sticanje protivpravne imovinske koristi, a da je Zavod za javno zdravlje u Požarevcu oštećen za oko 900.000 dinara.

Novosti.rs
Foto: Novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter