Izvor:
07.09.2016 u 19:22
0

RAZMATRA SE ŽALBA DARKA KOSTIĆA: Osuđen na 40 godina zbog ubistva i silovanja devojčice čeka novu odluku

U Apelacionom sudu u Beogradu danas je završena sednica po žalbama na presudu kojom je Darko Kostić osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog svirepog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, u julu 2014. godine.

Na javnom delu sednice sud je razmatrao žalbu odbrane, nakon čega će u nejavnom delu odlučiti da li će presudu potvrditi ili preinačiti.

Sud takođe ima mogućnost da presudu ukine i naloži ponavljanje suđenja.

Kostić se nalazi u pritvoru od rasvetljavanja ovog zločina i njegovog hapšenja u oktobru 2014. godine tri meseca nakon svirepog zločina.

Njemu je 9. maja Viši sud u Beogradu izrekao kaznu od 40 godina za teško ubistvo i četiri godine za silovanje, ali kako je 40 godina prema našem zakonodavstvu kazna koju je maksimalno moguće izreći, sud mu je tako dosudio jedinstvenu kaznu od 40 godina.

Osuđen je za krivično delo teško ubistvo, jer je devojčicu najpre zatočio u napuštenoj kući, gde ju je silovao, a potom ubio motikom.

Telo Ivane Podraščić, koja je nestala krajem jula 2014. godine, nađeno je tri meseca kasnije – u oktobru u napuštenoj kući u Rakovici.

Kostić je inače višestruki povratnik. Kao mladi punoletnik 1993. učestvovao u brutalnom ubistvu Beograđanke Julijane Lukšić (64), koju je sa još jednim saučesnikom zaklao u njenom stanu na Voždovcu, za šta je bio osuđen na sedam godina zatvora.

Tanjug
Foto: Twitter/BeenVerified.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter