Izvor: Kurir.rs
22.08.2023 u 19:32
0

„STEČIŠTE SVIH KRIMINALACA JE U TURSKOJ“: Eskperti otkrivaju: Ceo Balkan beži u Istanbul!

Državljanin Bosne i Hercegovine i visokopozicionirani pripadnik “škaljarskog klana” Sani al Murda za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica jer se tereti za šverc 3,2 tone kokaina zaplenjenog u belgijskoj luci nije izručen Belgiji uprkos zahtevu koji je ta zemlja uputila Turskoj jer je on u međuvremenu dobio i turski pasoš.

„METAK U CIJEV, NIJE LAKO ALI MORAĆEMO“: Kavčani na grupnom četu dogovarali UBISTVO Vukotića?!

Postavlja se pitanje – da li je Turska olakšanim uslovima za sticanje državljanstva postala utočište za svetske kriminalce?

– Stecište svih kriminalaca je u Turskoj pre sveg zbog heroina koji doazi, a druga stvar što je to država koja se prostire na dva kontinenta. Sam Istanbul je višemilionski grad. Beže sa Balkana tamo – rekla je Gordana Mišev, stručnjak za bezbednost.

Da je Turska postala okosnica sukoba kriminalnih grupa svedoči i rat između škaljarskog i kavačkog klana koji se ubistvom navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra prošle godine preselio u Istanbul.

– S obzirom da Turska ne isporučuje svoje građane koji su uhapšeni oni su se na neki način zaštitili ukoliko prođu bezbednosne provere. Naravno moram da odam priznanje reagovanju turske policije nakon ubistva Vukotića kada su veoma brzo uhapsili suparnički klan – istakao je Dejan Radenković, bivši funkcioner MUP-a.

Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova sprovelo je istraživanje, nakon kojeg su otkrili da u Istanbulu žive neki od najvećih trgovaca drogom, koji često iz Dubajia dolaze upravo u tu državu.

– Dubaji ima prilično stroge zakone, takođe tamo nema toliko prometa. Kazne su mnogo strožije o tome smo nekoliko puta pričali takve zemlje uvode smrtne kazne kada su narkotici i droga u pitanju i često ne izručuju kriminalce Evropi i evropskim državama – rekla je Gordana Mišev, stručnjak za bezbednost.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter